Skippa finliret, imorgon gäller det att kriga!

Guus Hiddink har ända sen han tog över förbundskaptensrollen försökt att få det turkiska landslaget att spela på ett annorlunda sett än vad vi turkar är vana vid. Resultatet är det inget fel på då Turkiet hade som mål att komma bland de två bästa i sin kvalgrupp till EM, vilket man även klarade av, utan det är mestadels spelet som inte har fungerat så som vi har velat.

Vårt landslaget har genom åren blivit känd för att spela en uppoffrande, odisciplinerad fotboll. Under Guus Hiddinks era ska det istället vara mer disciplinerad och ”snyggare.”

Hiddinks grundidé på hur fotboll ska spelas är det absolut inget fel på.

Jag anser snarare att största anledningen till att spelet har sett ut som den har gjort beror på att fel spelare ständigt blir uttagna i landslaget. En stor del i det anser jag att den assisterande förbundskaptenen Oguz Cetin har, vilket jag skriver mer om här.

För jag är övertygad om att Guus Hiddink och hans taktiskt kunnande kan ta det turkiska fotbollslandslaget väldigt långt, bara rätt spelare används. Just därför anser jag att han borde ha en ny assisterande förbundskapten vid sin sida, vilket jag även tar upp i länktipset här ovan.

Guus Hiddink har flera gånger under sin tid som förbundskapten nämnt att han behöver mer tid med spelarna för att få ut det bästa ur laget och om Turkiet skulle kvalificera sig för EM nästa år så kommer landslaget att samlas redan i början av Maj vilket hade gett de mer än en månads förberedelse inför turneringen.

Självklart är det så att Hiddink har en poäng i sin tanke om att en sån uppladdning inför EM hade varit riktigt bra men vi är inte där….. inte än i alla fall.

För ska man vara ärlig så har spelet som Guus Hiddink har försökt introducera in i det turkiska fotbollslandslaget stundtals sett mycket bedrövlig ut. Även om jag anser att det vid vissa tillfällen har varit till vår fördel så har det för mesta delen inte alls sett bra ut.

Och som jag har skrivit innan så har den stora anledningen till det varit att fel spelare används till hans taktik och till morgondagens match mot Kroatien så förväntar jag mig inte att det ska bli några större förändringar i varken det taktiska eller vilka spelare som kommer att bli uttagna i startelvan.

Även om jag inte har så bra koll på kroaterna så kan det bli kostsamt att försöka spela ”snyggt” mot de imorgon med tanke på vilka spelare som troligen kommer att få chansen så därför hoppas jag på att vi kan skippa finliret imorgon och istället kriga oss till en plats i EM nästa år.

Och när vi sen har klarat av den uppgiften så kan vi återgå till Guus Hiddinks framtidsplaner om en lång uppladdning inför EM men då vill jag också se de rätta spelarna ta en plats i landslagstruppen.

Turkisk fotboll kan gå en ljus framtid till mötes, bara de rätta spelarna används!

***

Inför morgondagens match så hade det inte varit fel med att kalla in Fatih Terim och låta han sköta motivationssnacket. Och alla vi som följer turkisk fotboll vet om att Fatih hoca kan vara riktigt bra på att motivera våra spelare, vilket vi har fått se flera gånger genom åren, speciellt under EM 2008, där landslaget med Fatih Terim tog sig till EM-semifinal.

Dessutom hade jag väldigt gärna sett Semih Sentürk med i truppen. Utifrån vilken form han befinner sig i så förtjänar han inte en plats i landslaget idag men med tanke på att jag tror att det kan bli två mycket jobbiga matcher mot Kroatien så hade det varit psykologiskt viktigt för oss om han hade synts till på bänken.

Det är bara att tänka sig vad som hade gått igenom Slaven Bilic (Kroatiens förbundskapten) tankar om han hade sett Semih på bänken.

Så därför säger jag att Turkiet för två matcher bör skippa finliret som Guus Hiddink försöker introducera och istället koncentrera sig på det vi turkar är bäst på, nämligen att kämpa oss till framgång!

MOT EM!