Låt Mert spela!!!

Volkan Demirel och Galatasaray-fansen hade redan innan den här säsongen en dålig relation med varandra och relationen har knappast blivit bättre under säsongens gång.

Tvärtom, så har relationerna blivit sämre och sämre i och med händelserna under landskamperna som har spelats under hösten.

Till morgondagens match så räknar jag därför med att hemmafansen kommer att göra allt i sin makt för att försöka få Volkan Demirel ur balans.

Om Volkan kommer att bli påverkad av alla ord som kommer att skrikas åt honom är såklart omöjligt att säga, men vi som följer turkisk fotboll vet om att Volkan sedan tidigare visat sig vara en lätt påverkad spelare och skulle det bli fallet imorgon, så kan det påverka laget ur en negativ synvinkel.

Därför, om jag hade varit Aykut hoca, så hade jag ställt upp med Mert Günok i målet. Mert är en talangfull målvakt som har visat upp sina kvaliteter tidigare (jag minns straffräddningen mot Trabzonspor på bortaplan förra säsongen). Jag tror inte att inramningen som ett derby bjuder på hade påverkat honom avsevärt utan tror snarare på att han hade höjts av atmosfären. Dessutom så hade valet av Merk kommit som en chock för de flesta och den på förhand planerade ”attacken” mot Volkan hade uteblivit.