Ronaldinho till Galatasaray? – Fatih Terim: ”Det hänger på personligheten”

Fatih Terim avslöjade efter matchen mot Karabükspor om att presidenten i Galatasaray, Ünal Aysal hade frågat honom om han var intresserad om att locka över Ronaldinho till klubben.

Enligt Ünal Aysals uppgifter så hade Ronaldinho i så fall kostat 7-8 miljoner Euro i övergångspengar samt 5-6 miljoner Euro i garantilön samt bonuslön under en treårstid.

Fatih Terim ska då ha svarat han skulle fundera på det under ett dygn men när han dagen efter läste i tidningarna så stod det att han inte hade varit intresserad av Ronaldinho, vilket fick honom att fråga journalisterna hur det kunde stämma då bara två personer (Ali Dürüst och Abdürrahim Albayrak) visste om hans tankar?

Fatih Terim sa vidare att Ronaldinho var en världens bästa fotbollsspelare men om han skulle hamna i Galatasaray hängde på hans karaktär och personlighet.

Om Ronaldinho hamnar i Galatasaray återstår att se men utifrån Fatih Terims uttalande om att det hänger på Ronaldinhos personlighet och utifrån att brassen är känd för att festa loss så är det inte troligt att han hamnar i Turkiet.

Fatih Terim gav annars direkta svar vad gäller övrigt i transferväg och det var att han var intresserad av tre spelare: Xherdan Shaqiri, Matias Suarez och Guillaume Gillet.

Han sa att det inte var någon hemlighet om att han var intresserad av dessa spelare och att klubbledningen nu arbetade med att försöka köpa loss någon av spelarna.

Shagiri spelar som bekant i Basel och Suarez samt Gillet spelar i belgiska Anderlecht.