Johan Elmander matchvinnare för Galatasaray!

 

Ett Galatasaray med oroväckande form, efter att ha tappat 7 poäng senaste 4 matcherna, stod idag för en svår bortamatch emot hemmastarka Gaziantep på en fotbollsplan som påverkats kraftigt negativt av det dåliga vädret i Turkiet just nu.

Matchen såg ut bli ett sömnpiller efter första 25 och kommentatorn började gäspa lite smått och klaga på spelet vid denna tidpunkt, men som ett svar från ovan fick matchen plötsligt en otrolig fart och lägena började avlösa varandra till höger och vänster. Antep kom i livsfarliga lägen och Galatasaray toppade dessa med ännu farligare, fast inga mål hittade sig in i målprotokollet efter första 45.

Istället kom det första målet i den 50:e minuten då Anteps duktiga bulgar Popov utnyttjade ett dåligt agerande av Galatasaray mittback Semih Kaya och satte bollen mellan benen på Muslera. Ett tungt bakslag för Galatasaray som första minuterna visade bra intentioner.

Men 1-0 höll sig inte länge, då Necati Ates som gjorde comeback efter ett par år på villovägar från Galatasaray, utnyttjade en likande miss från Anteps mittback Emre Gungör och likt Popov skickade in bollen mellan benen på duktige litauern Karcemarskas.

Efter kvitteringen är det Galatasaray som tar tag i taktpinnen och får matchen dit man vill, mittfältet ser till att ta tag i spelet, men då målet inte kommer och Antep byter in anfallare efter anfallare för att vinna matchen, tappar Galatasaray spelet. Men tack och lov, som Galatasaraysupporter, står Galatasaray för en jättefin kontring i 65:e minuten som Johan Elmander avslutar med mål.

Detta var Johans första mål på 4 matcher och vi får hoppas på att han återigen har hittat formen. Totalt har han nu gjort 9 mål på 23 matcher under sin debutsäsong i turkiska ligan. Med det är han även Galatasarays bästa målskytt, två mål fler än Milan Baros.

Efter målet syns tröttheten i Galatasaray, vilket leder till en jobbig press från hemmalaget som var mycket nära 2-2 flera gånger. Som den Galatasaraysupporter jag är så fanns det en ständig oro sista 20 att kvitteringen skulle komma, men tack och lov lyckades laget hålla undan och laget kunde inkassera 3 viktiga poäng och bryta en negativ trend. Nu gäller det för Terim att få igång truppen och se till att spelarna vilar ordentligt, senaste periodens tuffa spelschema har tärt ordentligt på laget, vilket synts senaste veckorna.