Målfarliga Sivas

Ett lag som har gått väldigt bra den senaste tiden är Sivasspor som under sina fjorton senaste tävlingsmatcher endast förlorat en gång. Laget ligger på en sjätte plats i tabellen med 41 poäng och är med det i högsta grad inblandad i striden om en plats i mästerskapsserien, där de fyra bästa klubbarna efter ordinarie säsong gör upp om ligatiteln.

Sivasspor tillhör också en av de målfarligaste lagen i turkiska ligan den här säsongen och är med sina 44 mål, tillsammans med Trabzonspor, de lagen som har gjort flest mål i ligan efter Galatasaray, som med 47 mål har gjort mest mål i ligan hittills.

Tre spelare som ligger bakom de många målen är Michael Eneramo (bilden), Kamil Grosicki och Erman Kilic. Eneramo som är lagets bästa målskytt den här säsongen har gjort 9 mål samt 8 målgivande passningar på 21 matcher, Kamil Grosicki har gjort 6 mål samt 8 målgivande passningar på 25 matcher och Erman Kilic har gjort 6 mål samt 7 målgivande passningar på 25 matcher.

Förutom de många målen som Sivasspor har gjort framåt har klubben också släppt in många mål bakåt, 36 stycken vilket är bland de sämsta i ligan.

På torsdag tar Sivasspor emot Besiktas på hemmaplan, som ligger på en tredje plats i tabellen, fyra poäng före.