Inför derbyt: Supporterintervju: ”I mina ögon är det skam”

En våra läsare, Galatasaray-supportern Tarkan Hasan Ayata, som svarade på ett par frågor inför derbyt mellan Galatasaray och Besiktas för ett par veckor sedan, svarar här på ett par frågor inför derbyt mellan Fenerbahce och Galatasaray på lördagskvällen.

Vad är dina tankar inför matchen?

– Såhär innan matchen så laddar man till lite med tanken att Cimbom har sex raka mot Feners två. Galatasaray har varit underbara i år och det hoppas jag som Cimbom supporter att de handskas med denna match på bästa möjliga sätt. Jag hoppas verkligen att Imparator lyckas med att bryta den där förbaskade förbannelsen över Sükrü Saracioglu. Med tanke på att det bara är typ en spelare i startelvan som spelat för Galatasaray borta mot Fener (Hakan Balta) så har man sina förhoppningar. Jag har en röst inom mig som säger att vi kommer vinna och denna rösten hade jag även EM 08 när Turkiet mötte Kroatien. Låt oss hoppas på det bästa!

Ditt bästa derbyminne?
– Mitt bästa minne var helt klart 5-1 matchen i cupen. Jag hoppade till efter nästan varje mål! Det finns även en annan, nämligen den som är färskast i minnet! Senaste matchen när vi vann 3-1 så blev jag så glad att jag inte kunde sluta le resten utav den dagen. Jag kommer ihåg hur jag stod där i Haga bar i Solna och skrek till efter varenda position!

Ditt värsta derbyminne?
– De värsta minnet jag har är utan tvekan 6-0 förlusten. Den vill jag knappt minnas, tror inte att någon Cimbom supporter vill minnas. Det var helt enkelt fruktansvärt.

Som du ser det: Vad måste ditt lag göra för att öka sina chanser till att vinna?
– Bollinnehav! Vi måste hålla i bollen och föra matchen till vår egen fördel! Det kan bli svårt mot ett lag som Fener speciellt i Sükrü Saracioglu men det är just det vi måste göra! Spelarna måste göra sitt bästa för att inte påverkas utav publiken, det blir svårt men det är ett måste. Om vi håller i bollen så vinner vi matchen!

Som du ser det: Vad måste ditt lag göra för att undvika förlust?
– Galatasaray måste behålla sin kyla. Spela i sin egen takt och att de inte ska stressas upp. Jag kan tänka mig att det kommer vi kommer tappa boll väldigt ofta första 20 minuterna, men sen måste det lossna, annars är det kört.

Om du fick lyfta fram en spelare hos motståndarna. Vem hade det blivit?
– Alex! Finns inte mycket att säga om den killen. Han har varit grym för Fener, han har varit grym för den Turkiska fotbollen i allmänhet, den killen är en mittfältsgeneral likt Gerrard, styr spelet samtidigt som han gör mål.

Om du var tvungen att välja en spelare från motståndarna till ditt lag. Vem hade det blivit?
– Miroslav Stoch. Killen är ung och mycket lovande, han presterar redan på hög nivå och visar hög klass. Han skulle jag välja ifall jag var tvungen men annars så skulle jag inte vilja att någon före detta Fenerbahce spelare kommer till oss. I mina ögon är det skam.

Hur tror du att matchen slutar? Vad säger hjärnan och vad säger hjärtat?
– Oj, hjärnan säger mycket. Hjärnan säger både ”nej vi kan inte vinna det är omöjligt” samtidigt som den säger ”vi har slaktat i år så varför inte?”. Men jag gillar mer att lyssna på hjärtat, har gjort det med allt i livet och allt har funkat bra, bättre än bra så jag väljer att lyssna på den igen och säger 7-0 till Galatasaray!

Tack för mig! 

MvH Tarkan Hasan Ayata