Låt Recep Niyaz spela från start!

När Fenerbahce möter Ankaragücü på fredagskvällen hade jag mer än gärna sett Aykut Kocaman låta den 17-årige Recep Niyaz få chansen från start i ”Alex-rollen”, med tanke på att brassen är avstängd. Han har redan fått göra två korta inhopp den här säsongen men det hade varit så mycket roligare att få se honom spela från start istället!

Recep som kom till Fenerbahce under sommaren 2010 är en offensiv mittfältare som anses vara en av landets största talanger och har sedan ett par år tillbaka trots sin unga ålder redan vant sig vid att spela med spelare som har varit betydligt äldre än honom.

Inför den här säsongen blev han uppflyttad till Fenerbahces A-lag och har lovordats av självaste Alex de Souza. Som jag skrev i början av inlägget så har han redan fått prova på spel med Fenerbahces A-lag två gånger den här säsongen, men har suttit på bänken i betydligt fler matcher.

Det är svårt att bedöma en spelare på så kort tid, men av det lilla jag har sett verkar han vara en talangfull spelare och att låta honom spela från start mot ett svagt lag som Ankaragücü för att bedöma honom ännu mer hade varit det bästa Aykut Kocaman hade kunnat göra.

Det som återstår av Ankaragücü sen säsongen drog igång är reservlagsspelare samt juniorspelare. Spelare som Recep Niyaz i vanliga fall hade mött i matcher med Fenerbahces reservlag. Bara en sån sak säger väl det mesta om att han borde få chansen från start?

Om Recep hade spelat i Ankaragücü så kan jag garantera, att han vid det här laget, redan hade spelat mer än tio matcher i högsta ligan.

Hans självförtroende är det åtminstone inget fel på eller vad säger ni? Recep som 15-åring i Denizlispor.

***

Med Alex, Serdar Kesimal, Caner och Cristian avstängda inför matchen mot Ankaragücü och där GG samt M.Topuz riskerar vid gult kort att missa nästa veckas derby mot Galatasaray hade jag ställt upp med följande lag mot A.Gücü om jag var Aykut Kocaman.

Mert Günok

Orhan Sam – Bekir Irtegün – Joseph Yobo – Özgür Cek

Issiar Dia – Emre Belözoglu – Selcuk Sahin – Miroslav Stoch

Recep Niyaz

Moussa Sow