Plan B?

Mindre än tolv timmar kvar till avspark.

Vi alla som följer turkisk fotboll vet vid det här laget redan om att Alex är en viktig del i om Fenerbahces offensiva spel ska fungera eller inte men samtidigt vet vi alla som följer turkisk fotboll, speciellt Fenerbahce lite extra om att Alex har långt ifrån presterat lika bra den här säsongen som han har gjort under tidigare säsonger. Vad det beror på kan man diskutera om. Är det mutskandalen? Är det ryggskadan han ådrog sig tidigare under säsongen? Åldern?

Vad det än beror på har Fenerbahces legendariske kapten inte visat upp samma fart och fläkt som han har gjort under tidigare år. Bristen på detta har gjort att Feners offensiva spel den här säsongen till stora delar har varit rent bedrövlig stundtals vilket jag har varit inne på flera gånger under säsongens gång.

En annan orsak till detta är att motståndarna har lagt mer tid åt att punktmarkera Alex mer än vanligt den här säsongen, vilket har gett resultat. Inte på tabelläget utan först och främst på det egna spelet.

Men trots det ligger Fenerbahce på en godkänd andra plats i ligan efter Galatasaray, vilket egentligen får ses som en mycket bra prestation med tanke på hur förutsättningarna har sett under säsongens gång.

Inför kvällens derby är jag rätt så säker på att Galatasarays tränare Fatih Terim har beordrat sina spelare att lägga tätt inpå Alex så att han inte får några större ytor att röra sig på för Fatih hoca vet lika väl som oss alla andra att om Alex får fria ytor att röra sig på framför Muslera blir Fener livsfarliga och det är något som Fatih hoca helst vill undvika.

Det är här jag hoppas på att Fenerbahces tränare Aykut Kocaman, om det nu skulle bli att matchen står och väger, samtidigt som Galatasaray har isolerad Fenerbahces offensiva spel genom att få stopp på Alex, kliver in med en plan B.

Att Fenerbahces offensiva spel ikväll som vanligt kommer att gå igenom Alex är ingen större högoddsare men om det skulle bli som i tidigare matcher under säsongen där motståndaren ser till att det blir grus i maskineriet för Fenerbahces del är det mycket, mycket viktigt att Aykut hoca då står där vid sidan om planen med en plan B.

Och då får en spelare som Miroslav Stoch mer än gärna kliva fram och vara en del av den planen och få avgöra inför de fanatiska supportrarna på hemmaplan!

Mindre än tolv timmar kvar. Är ni redo för showtime?