• MertKemal

  Vi har nog ett riktigt starkt landslag på gång. Kommer bli riktigt svårt för Avci att forma en 11a där alla spelare han vill ha på planen får plats.

  Kolla bara på innermittfältet vilka spelare vi har: Topal, Emre, Nuri, Inan. Samtliga spelare bra nog att spela i stora klubbar ute i Europa, vilket de redan gör, har gjort eller kommer att göra. Utöver dessa har vi Alper, Mehmet E, Soner som är med för att utvecklas snarare än att ta en plats direkt

  Ute på kanterna har vi riktigt skickliga spelare som slåss om en plats i elvan. Arda är väl självklar på sin vänsterkant. Utöver det har vi Sercan, Tunay, Töre, Caner, Olcan m.fl

  Backlinjen likaså, det är väl mest högerbackspositionen som är lite sådär där vi har lite svårt att hitta någon ersättare till Gökhan, men Hamit skulle kunna vara en värdig ersättare där. 

  Målvaktssidan är även den under full kontroll med riktigt duktiga målvakter.

  Den enda positionen jag tycker är lite sådär är faktiskt anfallet där jag tycker att vi borde finna en anfallare som kan hota Burak. Burak är en bra anfallare men jag är inte så säker på att han är tillräckligt bra för att hålla hela VM-kvalet och under ett eventuellt VM-slutspel. Jag hoppas att jag har fel men i nuläget känns det så. Mustafa och Umut är väl inga målsprutor direkt.

  • krAlex10

   Burak vet att han är ohotad på sin roll som anfallare och tyvärr låter Avci spelare som Umut fortfarande rulla boll. Istället borde han kalla på Erdinc som jag tror hade kunnat vara snäppet vassare framför mål.

   • MertKemal

    Håller med ang. Mevlüt som kom igång när han gick till Rennes. Han kanske var skadad, får vi hoppas i alla fall. Annars tycker jag han är given! 

    • krAlex10

      Jag tycker att Cenk Tosun borde ha fått chansen att följa med på turneringen, variera och se vad man kan få ut av honom.

     • Dani

      Håller med att Burak just nu är ohotad då Umut inte är landslagsmatrial och Pektemek måste utvecklas mer för att kunna hota Burak. Mevlut har varit skadad därför han inte kallades in. Muhammet Demir och Cenk Tosun är med U21 landslaget och ska spela kval med dom, annars kanske dom hade fått chansen.

      Det är väl egentligen där Turkiets största problem är att Burak är ensam anfallare och är ohotad men jag hoppas att man verkligen försöker få in Mevlut då han är startmatrial och besitter samma egenskaper som Burak men är snäppet vassare enligt mig.

     • Muhammet Demir är troligen skadad för han är inte med i U21-landslagets trupp men Cenk är med där.

      http://turkiskfotboll.com/2012/05/16/u21-landslaget-kvalar-till-em-nasta-match-mot-ungern/

     • Cenk borde verkligen ha fått chansen. Han visade bra form mot slutet och gjorde 8 mål på de 10 avslutande matcherna på säsongen.

      Han och hans anfallspartner i Gaziantepspor kommer att bli intressanta att följa. Två framtida landslagsanfallare.

  • För bara något år sen såg det helt annorlunda ut. Men spelarna fanns där redan då men ledarna i landslaget envisades med att ta ut gamla vanliga spelarna hela tiden. Det är kul att Avci tar ut spelare som verkligen förtjänar en plats i landslaget och precis som du skriver så har vi helt plötsligt flera intressanta spelare att följa.

   Kan han hitta en ordinarie startelva av alla dessa spelare och kan de spela ihop sig så kan det här bli hur roligt som helst. Det ska bli mycket kul att följa den här utvecklingen.

   Jag undrar hur det hade gått för Guus Hiddink om han hade haft någon annan än Oguz Cetin vid sin sida under EM-kvalet som hade vågat prova nya spelare.

   Vi har bra täckning på alla positioner förutom i anfallet där Burak är för ensam just nu men inom framtiden så får vi hoppas på bra täckning där med spelare som Erdinc, Muhammet Demir, Cenk Tosun.

 • En snygg frisparksmål som Muhammet Demir gjorde i U19-landslaget för ett år sen:

  http://turkiskfotboll.com/2011/06/05/muhammet-demirs-frisparksmal-video/