Vad händer om två lag hamnar på samma poäng?

Inför den avslutande omgången i Süper Final finns det en stor möjlighet att två klubbar hamnar på samma poäng i Mästerskapsgruppen. Vad händer då?

Enligt regelboken är det följande som gäller:

1. Om något av lagen har fått 0.5 poäng som avrundning uppåt efter att poängen halverats efter den ordinarie säsongen (34 matcher) så tas den poängen bort och laget som har fått halvpoängen hamnar på placeringen efter.

2. Om halvpoäng-regeln inte skulle komma till hands så tittar man på lagens inbördes möten under ordinarie säsongen och slutspelet. Och där är det fördel för det laget som har tagit mest poäng under dessa fyra matcher.

3. Om poängställningen efter lagens fyra inbördes möten under säsongen skulle vara detsamma och inte skilja lagen åt så tittar man på målskillnaden. Om det är fortfarande är jämnt där så tittar man på det laget som har gjort flest mål på bortaplan.

4. Om det fortfarande inte går att skilja lagen åt efter punkt 3 så tittar man på lagens placeringar i tabellen under ordinarie säsongen och det blir avgörande på vilket lag som kommer först i Süper Finals tabell om två lag hamnar på samma poäng.