Atletico Madrid värvar ännu en turk: Cenk Güvenc

Efter värvningen av Emre Belözoglu tidigare i somras så har Atletico Madrid gjort klart med ännu en turkisk spelare. Den här gången handlar det om mittbacken/högerbacken Cenk Güvenc, 2o år, som kommer närmast från spel i Gaziantepspor.

Cenk som är född och uppvuxen i Tyskland inledde sin fotbollskarriär i Offenbach Kickers innan han anlände till Antep under 2009. Under den gångna säsongen fick han inte någon speltid under den vanliga säsongen men fick spela två matcher i Spor Toto-cupen, som spelades mellan åtta av lagen som kom mellan 9e-18e plats i ligaspelet efter 34 matcher.

Förutom de två matcherna i Spor Toto-cupen spelade han även 14 matcher med Gaziantepspors A2-lag. Cenk fick dock speltid i Gaziantepspors A-lag under säsongen 2010/2011 när han deltog i sju matcher i Süper Lig.

Cenk är en värvning som är tänk för spel i Atletico Madrids B-lag men enligt uppgifter så kommer han att få träna med A-laget. Han kommer dessutom att följa med till A-lagets träningsläger i Kalifornien senare i sommar.