OFFICIELLT: Marc Janko klar för Trabzonspor

Trabzonspor har sökt efter en ersättare till Burak Yilmaz sedan ett par veckor tillbaka och har nu gjort klart med den 29-årige österrikiske anfallaren Marc Janko. Janko som värvas från Porto har skrivit på ett fyraårskontrakt med ”Bordo Mavi”. Det blev bara ett halvårsspel i Porto för Jankos del då han värvades till klubben från Twente under transferfönstret i januari tidigare i år.

Under den förra säsongen så gjorde Janko 4 mål på 10 matcher för Porto samt 10 mål på 16 matcher för Twente och har tidigare under sin karriär öst in mål. Hemma i Österrike spelade han fem säsonger i Salzburg och gjorde då 75 ligamål på 108 matcher. Efter åren i Salzburg blev han såld till Twente inför säsongen 2010/2011 då han gjorde 14 mål på 29 matcher. Janko har även erfarenhet från spel i Europa där målstatistiken för hans del är 13 mål på 34 matcher i UEFA’s olika turneringar genom åren. Och för det österrikiske landslaget har det blivit 13 mål på 30 landskamper.