TRT SPOR: Fernando Belluschi klar för Bursaspor *UPPDATERAD #2*

TRT Spor uppger i en exklusiv nyhet om att Bursaspor har kommit överens om ett treårskontrakt med den argentinske mittfältaren Fernando Belluschi som vilken dag som helst kommer att anlända till Turkiet för att skriva på kontraktet.

Bursaspor uppges betala 1 miljon Euro i övergångssumma till Porto för Belluschi som kommer att få en årslön på 1,3 miljoner Euro. Den 30-årige Fernando Belluschi som har tillhört Porto under de tre senaste säsongerna var utlånad till Genoa i Serie A under den andra halvan förra säsongen. Han har även spelat i grekiska Olympiakos samt för Newell’s Old Boys och River Plate hemma i Argentina. Under sina 2,5 år i Porto gjorde han 6 mål och 20 assist på 69 matcher. Belluschi har under sin fotbollskarriär vunnit 2 ligatitlar och 2 cuptitlar i Grekland, 1 ligatitel och 2 cuptitlar i Portugal samt Europa League som han vann med Porto säsongen 2010/2011. Han spelade då i elva av Portos matcher i Europa League den säsongen.

UPPDATERAD:
Bursaspor meddelar på sin officiella hemsida om att klubben har kommit överens med Belluschi om ett fyraårskontrakt. Turkiska medier skriver att den argentinske mittfältaren kommer att få en årslön på 1,1 miljoner Euro.

UPPDATERAD:
Belluschi har klarat av den obligatoriska läkarundersökning och har nu skrivit på ett fyraårskontrakt med Bursaspor. Han kommer att börja träna med sitt nya lag under fredagskvällen.