PTT 1 lig 2012-2013

Det har spelats 3 omgångar i andraligan i Turkiet. Och det är ruggigt jämnt i toppen.  Vi har fyra lag på sju poäng; Rizespor, Karsiyaka, 1461 Trabzon och Kayseri Erciyesspor.  Fast vinner Adanaspor sin match mot Buca idag(måndag) kommer det finnas fem lag på sju poäng!

Ligans formstarkaste spelare!
Den spelare som imponerat mest på mig såhär långt är; Uche Kalu i Rizespor. Efter tre matcher har han gjort 4mål och är ett ständigt hot mot motståndarna.  Just nu är han endast på lån i Rize från Enyimba Aba från Nigeria. Men fortsätter det såhär lär Rizespor köpa honom framförallt om det går upp till Superlig  (vilket jag tror dom kommer göra). Sedan får vi se hur han lyckas där, kan mycket väl bli som med Emenike och storklubbarna kommer in med den stora plånboken för att få spelarens underskrift.

Ska tilläggas att han spelat en landskamp för Nigeria och gjort ett mål. Och nej, han har inte kopplingar till Kalu Uche i Kasimpasa!

Heta derbyn!
I Superlig finns de heta Istanbul derbyn mellan (GS-Fener-BJK) i PTT 1 lig finns det heta Izmir derbyn!  Framförallt mellan Göztepe och Karsiyaka. På ena sidan av staden hittar Göztepe, där allt i detta område är gulrött och i den andra sidan av staden hittar vi Karsiyaka där allt är grönrött. Detta sägs vara enligt många Turkiets farligaste derby.

I en träningsmatch 2003 dödades en supporter , 9 skadade supportrar och 4 skadade poliser när dessa lag drabbade samman.

Även Bucaspor har blivit en storrival till Göztepe och Karsiyaka. I omgång fyra kommer Bucaspor ställas mot Karsiyaka.

Intressanta matcher i omgång 4:
Bucaspor – Karsiyaka ( Izmir derby = kaos och galet tryck på läktarna!)
Göztepe – Rizespor ( Göztepe har noll poäng och måste börja ta poäng,  Rizespor går som tåget)
1461 Trabzon – Adanaspor ( Vinner Adanaspor sin match i omgång tre kommer båda dessa lag ligga på sju poäng – toppmatch att vänta?)