Alex meddelar: ”Han tog ett beslut om mina åtta år i klubben på tre minuter”

Fenerbahces tidigare lagkapten Alex de Souza som under sina åtta år i klubben gjorde 172 mål och 139 assist på 344 matcher publicerade under måndagen ett meddelande på sin officiella hemsida där han berättade om de senaste dagarnas turbulens som ledde till att han bröt kontraktet med klubben i förtid.

Alex de Souza inleder meddelandet med att skriva att han kände att det var nödvändigt att göra ett uttalande om varför han lämnar klubben.

Efter matchen mot Kasimpasa
På lördagskvällen förlorade vi mot Kasimpasa med 0-2. Efter matchen kom vår tränare (Aykut Kocaman) in i omklädningsrummet och meddelade att han avgår som tränare. Efter det sa en styrelseledamot något och därefter kom även presidenten (Aziz Yildirim) som också sa ett par saker. Till slut sa pratade även fotbollsspelarna. Och det som var mest sorgligt var att ingenting av det som sades handlade om fotboll.

Dagarna efter matchen och mötet med Aykut Kocaman
”Under söndagen deltog jag i träningen som vanligt. När jag anlände till träningsanläggningen under måndagen blev jag kallad till Aykut Kocamans kontor och fick då reda på att jag hade blivit petad från A-laget. För att en spelare ska bli petad på det viset behövs det en bakgrund som bygger på disciplinära skäl men en sådant skäl fanns inte, därför ville jag ta reda på den verkliga anledningen. Aykut Kocaman svarade då att han var lagets tränare och att han bestämde men att jag var mycket stor och mäktig. Han berättade vidare att jag inte ingick i hans framtidsplaner och därför hade han tagit detta beslutet. Jag svarade okej, ibland krävs det att man tar vissa beslut men jag kommer att gå till Aziz Yildirim för att höra hans åsikt om det hela.”

Mötet med Aziz Yildirim
”Jag gick in i Aziz Yildirims kontor 16:15 (lokal tid – 15:15 svensk tid) och kom ut 16:18. Han tog ett beslut om mina åtta år i klubben på tre minuter. När jag kom in i rummet så sade Aziz Yildirim att jag kunde prata och då frågade jag honom vad han tyckte om att Aykut Kocaman hade petad mig ur A-laget. Han svarade då att beslutet var upp till mig, antingen så tränade jag utanför A-laget eller så lämnade jag klubben. Och där tog det hela slut. Jag hade ändå inte tänkt mig att träna utanför A-laget bara för att de sa det eller ta ett sådant beslut.”

– Alex de Souza

Alex de Souza kommer under den kommande måndagen att göra ett pressuttalande där han kommer att berätta ännu mer öppet till Fenerbahce supportrar om hans avgång. Han avslutar med att skriva, det är något han behöver göra för att kunna resa till Brasilien i lugn och ro.