OFFICIELLT: Alex de Souza återvänder till Coritiba

Inatt blev det klart att Fenerbahces tidigare lagkapten Alex de Souza återvänder till Coritiba där hans proffskarriär en gång började. Alex spelade i Coritiba mellan åren 1995-1997 där han för övrigt återförenas med Deivid de Souza, som han var lagkamrat med i Fenerbahce under fyra år.

Alex befann sig på läktaren när Coritiba spelade mot Nautico i den brasilianska ligan, Serie A, under natten mot torsdagen och under halvtidsvilan spelades ett videoklipp med honom upp på arenans storbildsskärm där han berättade om återkomsten till klubben.

Alex har skrivit på ett tvåårskontrakt med Coritiba men innan han kan bli spelklar för sin nygamla klubb så måste det turkiska fotbollsförbundet godkänna hans övergång. Om det inte går igenom blir han inte spelklar för Coritiba förrän i januari 2013. I Coritiba spelar även förutom Deivid även den förre Galatasaray-spelaren Lincoln.