VIDEO: Galatasaray återtog serieledningen

Tabelljumbon inför trettonde omgången, Elazigspor gästades av serieledarna inför omgången, Galatasaray. Och det var Galatasaray som gick segrande ur matchen med 1-0 och återigen gick upp i serieledning sedan Besiktas tagit över förstaplatsen dagen innan efter en mycket dramatisk avslutning.

Efter en mållös första halvlek så gav Yekta Kurtulus, med sitt första tävlingsmål för klubben, Galatasaray ledningen i början av den andra halvleken och Galatasaray hade efter ledningsmålet bud på flera mål men Vanja Ivesa i Elazig-målet stod för en bra insats samtidigt som siktet från GS-spelarna samtidigt inte var den allra bästa. Men matchens största händelse inträffade i slutet av matchen sedan Fernando Muslera rivit ner inhopparen Serdar Gürler i straffområdet. Domaren Özgür Yankaya pekade på straffpunkten och visade upp det röda kortet för Muslera. Och eftersom Galatasaray redan hade gjort alla sina tre byten så tog Felipe Melo på sig uppdraget att ta på sig målvaktshandskarna och ställa sig i mål. Några sekunder blev Melo stor matchhjälte när han räddade Göksü Türkdogans straff och ordnade tre poäng till Galatasaray.

Elazigspor ligger allt jämnt sist i tabellen efter tre raka ligamatcher utan seger medan Galatasaray vann en ligamatch igen efter en oavgjord- och förlust. Johan Elmander inledde matchen från start för Galatasaray men blev utbytt i halvtid.