SILLY SEASON: Ari da Silva till Fenerbahce?

Kalmar FF’s f.d. skyttekung, den snart 27-årige brasilianske anfallaren Ariclenes da Silva Ferreira, mest känd som Ari, kan snart fortsätta sin vandring i den europeiska fotbollen.

Det är den turkiska radiokanalen Radyospor som uppger att Fenerbahce som sägs leta efter ett komplement till Moussa Sow i anfallet, är intresserade av Ari som efter att ha vunnit skytteligan i Allsvenskan 2006 lämnade Kalmar 2007 för spel i holländska AZ Alkmaar där han efter 18 mål på 55 ligamatcher skrev på för Spartak Moskva under säsongen 2009/2010. Sedan dess har Ari gjort 20 mål på 78 ligamatcher i Ryssland.

Enligt Radyospor så sägs Ari da Silva, vars kontrakt med Spartak går ut i December 2013, vara öppen för en flytt redan i januari så länge erbjudandet är bra. Om det sedan blir Fenerbahce eller någon annan klubb har ingen större betydelse så länge erbjudandet är bra.