VIDEO: Fenerbahce vände 0-1 till 4-1 och gick upp på andra plats

När Fenerbahce mötte Genclerbirligi på hemmaplan under förra säsongen blev det hela 6-1 och under söndagskvällen blev det nästan liknande siffror men det var bortalaget som inledde målskyttet genom den nyblivna landslagsspelaren Aykut Demir men därefter tog Fener över matchen helt och hållet. Moussa Sow kvitterade strax före halvtidsvilan med sitt 7e mål för säsongen, Raul Meireles gjorde sitt första ligamål för Fenerbahce när han gav laget ledningen efter drygt 20 minuter i den andra halvleken, Dirk Kuyt ökade på till 3-1 tio minuter senare med sitt fjärde ligamål och Sezer Öztürk fastställde slutresultatet till 4-1 i sin 100e ligamatch. Fenerbahce hade bud på fler mål och det var framförallt Sow som brände de hetaste lägena.

Fenerbahce som har vunnit fem av sina sex senaste tävlingsmatcher och som har endast en förlust på de elva senaste matcherna (åtta segrar) gick med segern upp från femte plats till andra plats i tabellen, två poäng efter Galatasaray medan Genclerbirligi, som inte har tagit poäng på bortaplan mot Fener sedan 2000 ligger på åttonde plats just nu. Jimmy Durmaz spelade hela matchen för ”Gencler”.