99.9 % klart

I torsdags meddelade ordförandens högra hand, Bülent Tulun, att Sneijder skulle bli klar för Galatasaray inom 24 timmar samt att värvningen var 99 % klar, men att detta är fotboll och att även denna sista procentandel kan innebära problem.

Nu tyder nya rapporter på att dessa 99 % ökat med 0,9 % och att det nu ska mycket till för att värvningen inte ska bli av. Detta då Tribundergi rapporterar att klubbarna nu har kommit överens och att pappren har faxats mellan klubbarna. Avtalet innebär att om Inter säljer spelaren till någon annan måste Inter betala 5 miljoner euro till Galatasaray.

Agenten ser med andra ord ut att ha rätt, i morgon när vi vaknar är förhoppningsvis värvningen i hamn och vi kan istället för att oroa oss, njuta av vetskapen att Wesley Sneijder, en av världens bästa spelare har skrivit på för Turkiska storklubben, Galatasaray SK!

Denna värvning innebär, om den genomförs till 100 %, att klubben lyckats skriva transferhistoria, minst sagt! Nu hoppas vi att ligans andra lag tar efter, så att Turkiskfotboll återigen kan hamna i toppen!

TD skriver följande:

Inter ile Galatasaray arasında Sneijder’in bonservisine ilişkin resmi sözleşme bugün imzalandı. Faks trafiği ile çözülen sözleşmeler imzalanarak karşılıklı döküman alışverişi yapıldı. Galatasaray, 15 Ocak tarihine kadar Sneijder’in bir başka kulübe satılması halinde 5M€ tazminat alacak. Galatasaray bir anlamda 15 Ocak’a kadar Sneijder’i ikna etmek için opsiyon almış oldu. Sneijder’in bir başka takıma gitmesi durumunda Galatasaray, yapılan protokol gereği tazminat almaya hak kazanacak. Inter Başkanı Massimo Moratti’nin Galatasaray‘a bonservisi verdiğine dair antetli kağıt bugün itibariyle Galatasaray‘ın kasasına girdi. Şimdi Sneijder’in pazartesiye kadar Galatasaray‘a cevap vermesi bekleniyor.

TRT rapporterar nu följande:
Sneijder yarina Milano – istanbul, menajer Lerby’de Amsterdam – istanbul bileti almis. Gelisler 17:40. Biletleri GS ayirtmis