Ertugrul Saglam skrev historia med Bursaspor

Bursaspors ledning försökte in i det sista med att övertala Ertugrul Saglam att fortsätta som tränare för klubben men han hade redan bestämt sig och under måndagen bekräftade han sin avgång för klubben men betonade samtidigt att det inte var någon farväl och signalerade att han en dag kan komma tillbaka.

Det är en historisk tränare som lämnar tränarjobbet i Bursaspor bakom sig. Ertugrul Saglam tog över tränarjobbet i Bursa januari 2009 och mindre än ett och halvt år senare blev han tränaren som första gången i historien förde ett lag (mot alla odds) utanför Istanbul och Trabzon till mästerskapet i turkiska ligan. Ingen trodde att det var möjligt men Ertugrul Saglam och hans spelare fixade det.

Ertugrul Saglams tränarkarriär i Bursaspor i siffror
(Från perioden 9e januari 2009-28 januari 2013)

Ledde laget i 187 tävlingsmatcher som slutade i 92 segrar, 45 oavgjorda och 50 förluster.
Turkiska ligan: 145 matcher, 73 segrar, 41 oavgjorda, 31 förluster
Turkiska cupen: 27 matcher, 15 segrar, 2 oavgjorda, 10 förluster
Supercupen: 1 match, 1 förlust
Champions League: 6 matcher, 0 segrar, 1 oavgjord, 5 förluster
Europa League: 8 matcher, 4 segrar, 1 oavgjord, 3 förluster