Inför derbyt: Supporterintervju: ”Sergen Yalcin gjorde mål i den sista minuten och…”

Ännu en Besiktas-supporter, den här gången Sergen Suvakci delar med sig sina tankar inför söndagens derbymatch.

Dina tankar inför matchen?
– Jag tror att det blir en tuff match nu på söndag då båda lagen har gjort bra nyförvärv inför matchen och för att klubbarna har höga förväntningar på dessa. Dock vet vi inte om dessa kommer att få spela men en sak är säkert och det är att Wesley Sneijder kommer att få spela i den andra halvleken tror jag.

Återigen en derbymatch utan bortasupportrar. Din åsikt om det?
– Jag tycker att det är bra att det inte finns några bortasupportrar på plats under derbyn eftersom det alltid blir bråk när bortasupportrarna är där. Besiktas och Bursaspor spelade en match för ett eller två år sedan då en supporter blev knivhuggen. Och då är det bättre att förbjuda supportrarna från bortamatcherna för att slippa se och höra om sånt.

Ditt bästa derbyminne mot Galatasaray?
– Mitt bästa derbyminne är förstås den gången då Besiktas blev turkiska mästare efter matchen. Tror det var säsongen 2002-2003. Sergen Yalcin gjorde mål i den sista minuten och Besiktas blev mästare. Jag var bara 10 år gammal då och visste inte så mycket om fotboll men fick ändå tårar den dagen då jag är en fanatiker av Besiktas.

Sämsta derbyminne?
– Mitt sämsta derbyminne är matchen då Galatasaray vann med 4-1. Milan Baros gjorde hattrick då och är en match jag verkligen inte vill komma ihåg.

Om du fick välja en spelare från motståndarna till ditt lag, vem hade du valt?
– Trots att jag är Besiktas-supporter så skulle jag vilja ha många spelare från Galatasaray till Besiktas. Men först och främst så skulle jag vilja ha FERNANDO MUSLERA. Det är ingen snack om det! 🙂

Hur tycker du att säsongen har varit så här långt? Det bästa- och sämsta med säsongen?
– Det bästa med den här säsongen är att många lag krigar om ligatiteln. I tidigare år så har det bara varit Besiktas, Fenerbahce, Galatasaray, Trabzonspor och Bursaspor. Men den här säsongen så är det flera lag som vill komma åt ligatiteln. Och då tänker jag på Eskisehirspor, Antalyaspor och Kasimpasaspor. Det sämsta som har varit den här säsongen är att en mycket bra fotbollspelare som heter Ediz Bahtiyaroglu som spelade i Eskisehirspor dog. 🙁

Vilken spelare har överraskat positivast i ditt favoritlag och vilken spelare är du missnöjd med?
– Besiktas är mitt favoritlag. Jag har blivit imponerad av många spelare i Besiktas den här säsongen men det är två spelare som sticker ut och har imponerat mest, MANUEL FERNANDES OCH FILIP HOLOSKO! Den spelaren som jag är mest missnöjd med är Ugur Boral förstås. Nästan hälften av målen som Besiktas har släppt in har kommit ifrån vänsterkanten. Alltså från Ugur Borals sida.  För att förtydliga det. Han ”sover” i sin position.

Galatasaray gjorde tidigare under veckan klart med ett spektakulärt nyförvärv i Wesley Sneijder. Vad tycker du om det?
– Galatasaray har gjort en mycket bra värvning genom Wesley Sneijder.  Jag gillar verkligen Sneijder soms pelare och har följt honom sedan han var i Ajax. Det är många som säger att Sneijder är den bästa värvningen i turkisk fotbolls historia men dom har fel. Det är ROBERTO CARLOS som är den bästa värvningen i turkisk fotbolls historia.

Vad tror du att matchen slutar?
– Jag vet inte vad matchen kommer att sluta men det kommer att bli en mycket spännande match. Jag vill såklart att mitt favoritlag ska vinna och hoppas också på att det blir så.