Inför derbyt: Supporterintervju: ”Vad fan tänker Eric Gerets med?”

Nästa person ut i supporterintervjuerna är Galatasaray-supportern Bedirhan Ala ”Trodde aldrig att han skulle avgöra”.

Dina tankar inför matchen?
– Jag tror på en väldigt jämn match, en match som kommer att vara kanske bättre än de senaste matcherna, en match där både lagen verkligen verkligen behöver 3 pinnar. Detta är en match man kan kalla sexpoängsmatch. Jag hoppas på en Galatasaray vinst, och tror på antingen 3-2 som förra säsongen eller 2-0.

Återigen en derbymatch utan bortasupportrar. Din åsikt om det?
– De borde föra tillbaka bortasupportrarna in i turkisk fotboll, på derbyn då. Derbyn blir inte dess like utan bortasupportrarna och man saknar de där enstaka bengalerna eller låga ljud från fans som skriker allt vad de har. Yildirim Demirören har verkligen tappat det, och borde ha aldrig klivit in som förbundets president. Hoppas han avgår så snabbt som möjligt så turkisk fotboll kan bli bättre än vad den är! Men som jag skrev, låt bortasupportrarna stödja deras lag på bortaplan!

Ditt bästa derbyminne mot Besiktas?
– Det var nog 60 minuter in i matchen då en viss Hasan Kabze klev in, jag var 10 bast då men sa ändå, vad fan tänker Eric Gerets med? Vad ska Hasan Kabze göra när vi ligger under med 0-1? Har nog aldrig haft så fel, trodde aldrig att han skulle avgöra, i den 64e minuten gjorde han 1-1 och man fick lite hopp i sig. Då klev han fram igen.. Besiktas fansen höll på att sjunga ramsor mot Galatasaray samt dåvarande presidenten Adnan Polat och exakt då i den 93e minuten drog han på volley och fick tyst på tjugotusen Besiktas fans på en gång. Tack vare Hasan Kabze vann vi ligan det året.

Sämsta derbyminne ?
– Har nog inget så jättedåligt derbyminne, men kan nog säga 0-2 matchen säsongen 2010-11 då Galatasaray slutade på 8e plats. Det gick skit i ligan och som om det inte räckte förlorade vi mot Besiktas också.

Om du fick välja en spelare från motståndarna till ditt lag, vem hade du valt?
– Manuel Fernandes, den mannen är otrolig, han kan spela överallt på mittfältet och är den bästa innermittfältaren i ligan tillsammans med Selcuk Inan och Wesley Sneijder.

Hur tycker du att säsongen har varit så här långt? Det bästa- och sämsta med säsongen?
– Det bästa har varit vinsten mot Fenerbahce och avancemanget i Champions League. Och klart Sneijder köpet. Sämsta har varit alla poängtapp i ligan och förluster mot lag man egentligen ska köra över. Kan nog tillägga också att Milan Baros lämnade. Han förtjänade mycket mer speltid och skulle hjälpt oss mycket mer än vad vissa anfallare har gjort. Baros är kung! Och även att The big Chef Ujfalusi blev skadad! Han har man saknat otroligt mycket i backlinjen.

Vilken spelare har överraskat positivast i ditt favoritlag och vilken spelare är du missnöjd med?
Umut Bulut. Det var mellan honom och Dany men Umut har hjälpt så mycket mer. Jag trodde aldrig att han skulle vara så bra. Jag förväntade mig en flopp för att vara ärlig. Men 11 mål i ligan och att löpa som en häst varje match måste nog vara det bästa köpet med tanke på pris och vad man får ut utav honom. Jag är mest missnöjd med Felipe Melo. Han var riktigt grym förra säsongen men i år har han varit rent av skit. Förväntade mig mycket mer av honom och hoppas att han kommer i gång nu innan CL drar igång.

Galatasaray gjorde tidigare under veckan klart med ett spektakulärt nyförvärv i Wesley Sneijder. Vad tycker du om det?
– Jag personligen tycker att det är ett jättebra köp, en perfekt spelare men frågan är om han var nödvändig? Så dåligt försvar som vi har haft så måste Unal Aysal förstå att det är defensiva spelare vi behöver! Men annars tycker jag det är ett jättebra köp, väldigt billigt för en spelare av hans kvalite.

Vad tror du att matchen slutar?
– Som jag skrev innan, 3-2 eller 2-0 till Galatasaray!

Något du vill tillägga?
– Jag tycker verkligen att ni är en jättebra sida och att ni ska fortsätta så länge som möjligt! SAMPIYON CIMBOMBOM!