Inför derbyt: Supporterintervju: ”Med handen på hjärtat så hade jag nog valt Muslera eller Elmander”

På söndag är det dags för årets första stora Istanbul-derby när Galatasaray tar emot Besiktas på Türk Telekom arenan. Vi på Turkiskfotboll.com har tagit pulsen på supportrarna inför matchen. Först ut är Besiktas-supportern Timur Incegul.

Dina tankar inför matchen?
– Jag tror att de kommer bli en derbymatch som alla andra derbymatcher. Kamp och krig i 90 minuter om tre poäng som båda lagen verkligen behöver.

Återigen en derbymatch utan bortasupportrar. Din åsikt om det?
– Både en dålig- och bra regel. Jag själv tror att det har hjälpt mycket med att hålla problemen borta. Jag själv tror att det har hjälpt rätt så mycket med att hålla problemen borta. Det dåliga är att det ena laget inte får någon publikstöd och det känns nog ganska surt att få höra hemmalagets supportrar hela tiden. Men det som är bra med regeln är att det inte blir lika mycket bråk både på- och utanför arenan.

Ditt bästa derbyminne mot Galatasaray?
– År 2003. Besiktas 100:e jubileumsår. Sergen Yalcin sätter 1-0 och vi blir ligamästare. Den matchen kommer jag aldrig att glömma.

Ditt sämsta derbyminne?
– Sämsta derbyminne, hmmm. Alla matcher som Besiktas förlorar.

Om du fick välja en spelare från motståndarna till ditt lag, vem hade du valt?
– Med handen på hjärtat så hade jag nog valt Fernando Muslera eller Johan Elmander.

Hur tycker du att säsongen har varit så här långt? Det bästa- och sämsta med säsongen?
– Säsongen har varit super tycker jag. Alla lagen har varit bra och det finns inget lag som har varit extremt dåligt. Poängskillnaden i ligan är jämn så det betyder väl att alla lagen spelar bra? =) Det bästa med säsongen är att Besiktas ligger med i toppen trots deras klena trupp och det sämsta med säsongen är att Galatasaray inte har kunnat dra ifrån alla andra lagen med en sådan stark trupp. Såklart har de gjort bra hittills men jag hade förväntat mig mycket, mycket mer med den truppen.

Vilken spelare har överraskat positivast i ditt favoritlag och vilken spelare är du missnöjd med?
– Oguzhan Özyakup har överraskat mig en hel del, en ung talang som visar mycket. Jag är missnöjd med Batuhan Karadeniz och hans insats. Besiktas värvade honom med stora förväntningar men han har sumpat sin chans tycker jag. Han har gjort ett mål och det är långt ifrån tillräckligt.

Galatasaray gjorde tidigare under veckan klart med ett spektakulärt nyförvärv i Wesley Sneijder. Vad tycker du om det?
– En mycket bra värvning. Wesley Sneijder. Det låter som ett skämt men nej det är det inte. Han som en gång tog Inter till Champions League-titeln är nu en spelare i Galatasaray. Han har inte spelat mycket med Inter den här säsongen men han är en spelare som återhämtar sig snabbt. Inom någon månad är han i toppformen igen tror jag men jag hoppas inte på det.

Vad tror du att matchen slutar?
– Jag har inte tänkt på detta innan men jag säger som jag känner just nu. Jag tror att Besiktas vinner matchen med 1-2. Ingen gissning på vem som gör målen men jag skulle tro att Filip Holosko gör något av dem.

Något du vill tillägga?
– Jag hoppas att de blir en match med mycket mål och bra fotboll. Hoppas att det inte blir några fula saker så som bråk och liknande. En vänskaplig match är alltid de bästa även om mitt lag förlorar.

Tackar för mig =)