”Mehmet Aurelio överens med Boluspor”

Turkbrassen Mehmet Aurelio som har hunnit bli 35 år och som under sina bästa år var en viktig spelare i det turkiska landslaget fick inte ett förlängt kontrakt med Besiktas efter förra säsongen men han själv sa i en intervju under hösten om att han inte hade några planer på att lägga skorna på hyllan ännu. Nu är han på väg till PTT 1. Lig-klubben Boluspor där den förre Fenerbahce- och landslagsmittfältaren Oguz Cetin är tränare.

Enligt turkiska medier så har Aurelio accepterat Boluspors kontrakt och tränaren Oguz Cetin ska ha sagt Aurelio är mer än välkommen att ansluta till laget om han vill.

Det är oklart vilken form Mehmet Aurelio befinner sig i då han var kraftigt hämmad av skador under sin sista tid i Besiktas men det är en mycket erfarenhet spelare som Boluspor knyter till sig. Aurelio har under sin karriär varit med och vunnit tre ligatitlar med Fenerbahce, en cuptitel vardera med Trabzonspor och Besiktas samt varit proffs i Real Betis under ett par år. Dessutom har han tagit sig till kvartsfinal i Champions League med Fenerbahce samt semifinal i EM 2008 med det turkiska landslaget.

Boluspor som ligger på en mittenplacering i andra divisionen efter halva säsongen med endast fyra poäng upp till kvalplats har satsat den här säsongen och i laget återfinns flera erfarna spelare som målvakten Serdar Kulbilge, mittfältarna Barbaros Barut och Cihan Yilmaz samt anfallarna Ali Güzeldal, Iskender Alin och Serge Dijehoua, alla med erfarenhet från spel i den högsta ligan. I laget finns även den förre Galatasaray-talangen Cafercan Aksu.