OFFICIELLT: Fenerbahce förhandlar med Montpellier *UPPDATERAD #2*

Fenerbahce meddelade tidigare under måndagskvällen börsen i Istanbul om att klubben har inlett förhandlingar med Montpellier angående Younes Belhanda.

Klubbarna har varit i kontakt med varandra sedan tidigare och Fenerbahce uppges redan vara överens med Belhanda men först under måndagskvällen blev förhandlingarna officiella då det är krav från börsens sida om att klubbarna måste meddela om något är på väg att hända i transferväg.

UPPDATERAD:
Montpelliers färgstarka president Louis Nicollin gjorde tidigt under onsdagen ett uttalande om att Inter ska ha kommit med ett bud på 14 miljoner Euro på Belhanda som han ska ha accepterat men några timmar senare dementerades det av Inters sportchef Marco Branca.

Samtidigt kommer andra uppgifter om att Louis Nicollin gör dessa uttalande i hopp om att trissa upp priset så mycket som möjligt men att Younes Belhanda mer eller mindre är klar för en flytt till Fenerbahce och att det återstår endast för klubbarna att komma överens om övergångssumma.

UPPDATERAD #2:
Den turkiska sportkanalen NTV Spor uppger att Montpellier ska ha accepterat ett bud på 9 miljoner Euro på Younes Belhanda från Fenerbahces sida. Men det är fortfarande oklart när klubben kommer att meddela om övergången och när Belhanda kommer att anlända till Istanbul för att skriva på kontraktet. Det kan bli så att Belhanda lämnar de afrikanska mästerskapen i Sydafrika under en kort tid för att resa till Istanbul och träffa Fenerbahce och för att sedan återvända till Sydafrika.