Officiellt: Simon Zenk återvänder till turkiska ligan – klar för Istanbul B.B.

Istanbul B.B. presenterade under måndagen två nyförvärv. Den 24-årige nigerianske anfallaren Simon Zenke återvänder till turkiska ligan efter att ha spenderat det senaste halvåret i Nancy där han gjorde 1 mål på 9 matcher i Ligue 1. Zenke spelade två säsonger i Samsunspor innan han lämnade Turkiet där han under säsongen 2011/12 hjälpte laget upp i Süper Lig genom att göra 16 mål på 29 matcher men väl i högsta ligan gick det inte lika bra för hans del och det blev bara 1 mål på 23 matcher för honom. Simon Zenke har skrivit på ett 1,5 årskontrakt med Istanbul B.B.

Den andra spelaren som Istanbul B.B. har gjort klart med är tysk-turk mittfältaren Tayfun Pektürk, 24 år, som har skrivit på för 2,5 år och kommer närmast från spel i tyska Greuther Fürth där han har spelat tre matcher i Bundesliga den här säsongen.