SENASTE NYTT: Senol Günes avgår som tränare för Trabzonspor!

Säsongen har inte alls gått som väntat för Trabzonspor som trots att man är vidare till semifinal i turkiska cupen har haft det väldigt svårt att etablera ett bra spel i turkiska ligan och ligger just nu på en 11e plats i tabellen, nio poäng bakom serieettan men endast fyra poäng ovanför nedflyttningsstrecket. Innan säsongen drog igång på allvar så misslyckades man även med att kvalificera sig för spel i Europa Leagues gruppspel som var en av säsongens mål efter förlust mot nederlagstippade Videoton från Ungern i sista kvalomgången innan gruppspelet.

Och efter söndagens förlust mot Elazigspor med 1-3 på bortaplan så valde tränaren Senol Günes att kasta in handduken. Senol Günes avgick direkt efter matchen och angav att det behövdes nytt blod som ledde klubben framåt och att det inte var några problem med ledningen: ”Jag har redan snackat med andrepresidenten om mitt besked och det är inga problem för dem.”

Någon stund senare bekräftade Trabzonspors president Sadri Sener om att ledningen i klubben respekterar- och accepterar Senol Günes avgångsbesked.