UEFA straffade Fenerbahce

UEFA delade under torsdagen ut ett straff till Fenerbahce som innebär att klubben får spela hemmamatchen i Europa Leagues 16-delsfinal mot BATE Borisov inför tomma läktare sedan lagets supportrar uppträtt dåligt och tänt/slängt in bengaliska eldar under den sista gruppspelsmatchen mot Borussia Mönchengladbach.

Fenerbahce fick tidigare under säsongen en varning av UEFA efter liknande händelser i kvalet mot Champions League då Spartak Moskva gästade Sükrü Saracoglu stadion om att konsekvenserna kan bli kännbara ifall det upprepades igen och klubbens ledning gick också ut med ett meddelande till supportrarna två dagar innan matchen mot Mönchengladbach där man vädjade supportrarna att uppföra sig då klubben riskerade att få ett straff.

Förutom spel inför tomma läktare fick Fenerbahce även böter på 40 000 Euro och klubben har nu tre dagar på sig att överklaga UEFA’s beslut.