Vad kommer att hända med Didier Drogba?

Didier Drogbas senaste klubb Shanghai Shenhua har publicerat ett meddelande på sin officiella hemsida om att klubben är i chock över att Drogba ska ha skrivit på ett kontrakt med Galatasaray och anser att Drogba fortfarande tillhör klubben.

Klubben skriver i uttalandet om att man har förståelse för att Drogba vill återigen spela i Europa och Champions League men att övergången har gått till på ett fel sätt och att man tänker ta ärendet vidare till FIFA och bevisa att han fortfarande är en Shanghai Shenhua-spelare.

Detta kommer som väntat då en av agenterna, Ceylan Caliskan, som arbetade med Drogbas övergång till Galatasaray nämnde redan för ett par dagar sedan i ett direktsänt TV-program om att Drogbas övergång till Galatasaray kommer att bli ett ärende hos FIFA och att proceduren där kan komma att ta ett par veckor men att det även kan gå mycket snabbare än så innan Drogba blir spelklar för klubben.

Anledningen till det är för att Drogba, enligt agenten, hade en klausul i sitt kontrakt med Shanghai Shenhua som gav honom rätt att bryta kontraktet med klubben om han inte fick ut sin lön på ett par månader och det ska ha lett att Drogba redan den 14e januari utnyttjade detta klausul och därmed bröt kontraktet.

Det senaste från agenten Ceylan Caliskan är att Didier Drogba är en Galatasaray-spelare och att han gjorde rätt som bröt kontraktet med sin kinesiska klubb och att ärendet som nu går till FIFA har ingenting med Galatasaray som klubb att göra utan det är ett ärende för Drogba och Shanghai Shenhua.

Det troliga som kommer att hända nu är att FIFA kommer att ge Didier Drogba rätt för att ha utnyttjat en klausul i sitt kontrakt med den kinesiska klubben och övergången till Galatasaray kommer därmed att godkännas.