Domarens rapport: Linjedomaren: ”Melo spottade på Oguzhan”

Galatasarays brasilianske mittfältare Felipe Melo blev utvisad i derbyt mot Besiktas i söndags för att ha spottat på Besiktas’ mittfältare Oguzhan Özyakup. Melo själv- och flera andra ur Galatasaray, bl.a. Johan Elmander dementerade om att så var fallet medan personer ur Besiktas, bl.a. tränaren Samet Aybaba, säger att Melo har spottat på Oguzhan. Men vad säger domarens rapport, som ska ha läckt ut till turkiska medierna, om situationen?

Det är den turkiska sportsajten Sporx.com som under måndagen publicerade en artikel som sägs vara detaljer ur domaren Tolga Özkalfas rapport till det turkiska fotbollsförbundet efter söndagens derbymatch.

Så här har Tolga Özkalfa skrivit:Jag såg i den 62a minuten om att Melo samt Oguzhan hamnade i dispyt med varandra och i samma veva när jag skulle ta upp min domarpipa som hade ramlat på gräsmattan så hör jag linjedomaren Cem Satman säga två gånger om i hörlurarna om att någon hade spottat. Jag såg själv inte händelsen utan frågade vem det var som spottade och då fick jag svaret Melo. Jag såg själv inte den här spottloskan och frågade därför ännu en gång om vad som hade hänt. Och då sa Cem Satman för tredje gången till mig att om han hade sett Melo spotta på Oguzhan och därefter valde jag att visa upp det röda kortet till Melo.

Tolga Özkalfa uppges också ha skrivit i sin rapport till fotbollsförbundet om att han inte riktigt hörde vad Felipe Melo sa pga allt ljud omkring men att det kan ha varit för honom ett okänt språk. Men Tolga Özkalfa ska inte ha rapporterat något om osportsligt uppträdande från Melos sida utan endast rapporterat angående spottloskan.