VIDEO: Elazigspor besegrade Trabzonspor på hemmaplan

Sanica Boru Elazigspor har verkligen ryckt upp sig ordentligt de senaste veckorna och visat att man är ett lag som vill spela i högsta ligan även nästa säsong. Förra veckans 2-2 på bortaplan mot Fenerbahce där laget tappade segern på tilläggstid följdes upp med en säker seger med 3-1 på hemmaplan mot Trabzonspor. Sinan Kaloglu som har fått nytt blod i karriären sedan han fick chansen av Yilmaz Vural gav hemmalaget ledningen i den första halvleken och i den andra halvleken ökade först Koksal Yedak och sedan Serdar Gürler på till 3-0 innan Marek Sapara reducerade med en vacker slagen frispark men då var det redan försent.

Elazigspor vann och har nu bara en poäng upp till säker mark. Laget har sedan Yilmaz Vural tog över tränarjobbet i klubben bara förlorat tre gånger på tolv matcher men framförallt börjat spela bättre fotboll samt börjat göra mål. För Trabzonspors del var det sjätte raka matchen i ligaspelet utan seger och efter matchen så fick tränaren Senol Günes nog och lämnade in sitt avskedsansökan. Trabzonspor är klara för semifinalen i turkiska cupen men har varit helt under isen i ligaspelet där laget endast är fyra poäng från nedflyttningsplats.