VIDEO: Galatasaray gick segrande ur derbyt mot Besiktas

Galatasaray tog emot Besiktas på Türk Telekom arenan under söndagskvällen. Det var ingen vanlig derbymatch utan det var också en seriefinal där segrande laget skulle få ledarposition i tabellen.

Galatasaray fick en drömstart i matchen när Emre Colak redan efter två minuters spel gav laget ledningen när han höll sig framme vid Umut Buluts inlägg och Galatasaray skulle även komma att avsluta derbyts första halvlek så som man började när Albert Riera styrde in andra målet i matchen på en frispark slagen av Selcuk Inan.

Om Galatasaray fick en drömstart i den första halvleken så fick Besiktas det i den andra halvleken när den tjeckiske mittbacken nickade in en hörna slagen av Manuel Fernandes nästan omgående. Det var Sivoks femte ligamål för säsongen. Både Wesley Sneijder och Dentinho gjorde debut för sina lag nästan samtidigt och Felipe Melo blev utvisad med drygt trettio minuter kvar att spela för att ha spottat på Oguzhan Özyakup. Besiktas jagade ett kvitteringsmål men det blev inga fler mål i matchen och Galatasaray gick segrande ur matchen med 2-1.

Galatasaray ökade i och med tre poängen sin ledning i ligan upp till fem poäng ner till både Besiktas samt Fenerbahce och har därmed skaffat sig ett bra utgångsläge inför fortsättningen. Det var lagets första trepoängare för året och första segern i ligan efter två matcher medan Besiktas åkte på sin första förlust i ligaspelet efter elva matcher.

Johan Elmander inledde matchen från start för Galatasaray, låg bakom förarbetet till ledningsmålet, drog på sig ett gult kort och blev utbytt med tjugo minuter kvar när Galatasaray var tio spelare på plan.