Kan ni inte bara hålla en bestämd linje?

Återigen har förbundets disciplinnämnd och den så kallade skiljedomstolen på förbundet skapat kontroverser. Denna gång är det Felipe Melo´s påstådda spottloska som inga bilder lyckats visa, trots kamera vinklar som inte är täckta, vilket var fallet vid Meirelesgate.

Denna gång visar de knivskarpa kamerorna att ingen spottloska flyger ur munnen när Melo gör sin munrörelse. Men linjedomaren påstås ha gjort det från sin position och huvuddomaren har valt att påtala att han inte såg situtionen, utan att beslutet helt är den assisterande domarens.

Disciplinnämnden gav 4 matchers avstängning och nu har alltså även skiljedomstolen fastställt detta straff. Förklaringen är att det inte finns några bilder som påvisar att han inte spottar… detta trots att bilderna faktiskt stärker uppfattningen om att det inte spottas något. Att förbundet vidare säger att motståndarlagets reaktioner och AD domarens reaktion stärker uppfattningen om att Melo spottat, ja det är bland de konstigaste förklaringarna vi fått från denna skiljedomstol.

Det är annars underligt att reaktionen från Oguzhan och Necip, att de provocerar fram hela kalabaliken går ostraffat, men man kan gratulera de båda till sitt agerande. Tack vare Melo´s utvisning jämnades matchen ut spelmässigt och istället för en större förlust blev det bara en 2-1 förlust. Dessutom fick dessa två herrar bort en av Galatasarays viktigaste spelare på mittfältet.

Men men, det vore trevligt om skiljedomstolen och disciplinnämnden kunde börja hålla en strikt linje i sina straff. Ser man inget, så kanske det inte ska vara något straff överhuvudtaget? När ni faktiskt ser något kanske ni ska ge straff. Nu har både Meireles blivit avstängd för spottloskan som inte TV bilderna kunde bevisa och nu Melo. Jag köper att domaren i Meirelesgate kan intyga att han fått spott för sig och att det kan ge ett mindre straff. Men när huvuddomaren i Melo´s fall skriver att han tappat sin penna och tittar ner, att AD:n ser det hela, trots att TV bilder visar på att även han är skymd…

 • SonyEricsson1923

  Vem är Özgurhan?

  Necip, Fernandes, Oguzhan reagerar samtidigt på samma sätt.
  Folk verkar ha uppfattningen att man måste loska som frank reijkaard gjorde en gång i tiden.
  Testa spott med torr mun, det kanske inte kommer reijkaard loska men det kommer spott, spott som kanske inte är så stora att det inte syns så mycket. Jag tror att han är torr i munn men ”blåser” spott på honom.

  Ni måste sluta försvara spelare som Melo helt fanatiskt, Melo som skallade Can Arat i bakhuvudet i sin allra första match för GS.

 • krAlex10

  Folk har gjort Melo till sin Gud. En spelare som bara innebär problem och som faktiskt har slagit sin lagspelare Riera en gång i tiden.

  En spelare som respektlöst knuffar bort sin tränare vid röda kortet på väg ut ur plan. 4 matcher känns rättvist, smält detta nu och gör det inte till en stor grej.