OFFICIELLT: Mamadou Niang klar för Besiktas!!! *UPPDATERAD*

Nyheten slog ner i turkiska medier under onsdagskvällen efter att Mamadou Niang skrivit på sitt Twitter-konto om att han ska lämna Al-Sadd i Qatar och fortsätta karriären i antingen Frankrike eller Turkiet.

Det visade sig att Besiktas var den turkiska klubben som hade visat intresse för honom och klubben meddelade tidigt under torsdagen om att förhandlingar med Al-Sadd angående en utlåning av Niang hade inletts och dessförinnan hade Besiktas’ president Fikret Orman redan gått ut i medierna och sagt att parterna hade nått en överenskommelse.

Under torsdagseftermiddagen meddelade Besiktas om att man har kommit överens med Al-Sadd om att låna Niang gratis under andra halvan av säsongen. Tidigare kom det uppgifter om att klubben även hade köpoption på honom men något sådant finns inte i det senaste meddelandet till börsen.

Den 33-årige Mamadou Niang värvades från Olympique Marseille till Fenerbahce inför säsongen 2010/2011 och gjorde då 15 mål på 29 matcher i Süper Lig innan han efter bara en säsong i Turkiet såldes vidare till Al-Sadd där en stor anledning var den stundande mutskandalen i turkisk fotboll. Väl i Al-Sadd har Niang gjort 8 mål på 22 ligamatcher över två säsonger, vunnit tre titlar samt blivit mästare i asiatiska versionen av Champions League

UPPDATERAD:
Besiktas har meddelat börsen om att klubben kommer att betala 800 000 Euro i lön till Mamadou Niang under andra halvan av säsongen 2012-2013.

 • SonyEricsson1923

  vad tycker fenerbahce supportrarna om denna värvning? om ni hade fått välja idag vem hade ni valt mellan Webo och Niang?

  • Hhh

    Niang! Webo suger.

   • Webo har varit bland Süper Ligs bästa anfallare under de två senaste säsongerna och har gjort 24 mål på 56 matcher i IBB. Det är en ingen dålig värvning att ha en sån spelare på bänken redo att hoppa in och kriga i slutet av matcherna.

    Och spelar han sen tillsammans med Sow på topp under vissa matcher kan det bli en mycket bra kombination.

  •  Jag hade inte tackat nej till Niang, men idag känns det som det kvittar vem av de två som hade kommit. Niang har inte spelat
   på ett par månader i Al-Sadd och efter att ha spelat i Qatar 1,5 år så
   vet man inte riktigt vart han står. Man ska inte glömma bort att Webo
   har gjort många mål i IBB sen han kom dit och gjorde även mål i La Liga
   innan dess.

   Webo kommer att vara första/andra reserv och jag
   tycker att det är en bra värvning att man har en sån spelare som man kan
   kasta in under slutet av matcherna.

   Men Niang var bra i
   Fenerbahce, förmodligen ligans bästa anfallare och kommer han upp i bra
   form kan han bli mycket nyttig, speciellt i kontringsspelet.

   http://www.youtube.com/watch?v=eqCZHxMz7Ds