OFFICIELLT: Mamadou Niang klar för Besiktas!!! *UPPDATERAD*

Nyheten slog ner i turkiska medier under onsdagskvällen efter att Mamadou Niang skrivit på sitt Twitter-konto om att han ska lämna Al-Sadd i Qatar och fortsätta karriären i antingen Frankrike eller Turkiet.

Det visade sig att Besiktas var den turkiska klubben som hade visat intresse för honom och klubben meddelade tidigt under torsdagen om att förhandlingar med Al-Sadd angående en utlåning av Niang hade inletts och dessförinnan hade Besiktas’ president Fikret Orman redan gått ut i medierna och sagt att parterna hade nått en överenskommelse.

Under torsdagseftermiddagen meddelade Besiktas om att man har kommit överens med Al-Sadd om att låna Niang gratis under andra halvan av säsongen. Tidigare kom det uppgifter om att klubben även hade köpoption på honom men något sådant finns inte i det senaste meddelandet till börsen.

Den 33-årige Mamadou Niang värvades från Olympique Marseille till Fenerbahce inför säsongen 2010/2011 och gjorde då 15 mål på 29 matcher i Süper Lig innan han efter bara en säsong i Turkiet såldes vidare till Al-Sadd där en stor anledning var den stundande mutskandalen i turkisk fotboll. Väl i Al-Sadd har Niang gjort 8 mål på 22 ligamatcher över två säsonger, vunnit tre titlar samt blivit mästare i asiatiska versionen av Champions League

UPPDATERAD:
Besiktas har meddelat börsen om att klubben kommer att betala 800 000 Euro i lön till Mamadou Niang under andra halvan av säsongen 2012-2013.