Olika färger – Samma kärlek

Även om våra klubblagsfärger skiljer sig åt och våra klubbar heter olika saker, är det viktigt att inte glömma att vi alla är en del av något större, nämligen den röd-vita flaggan och färgen.

Trots att jag håller på Galatasaray och mina kollegor håller på Fenerbahce och Besiktas, är det viktigt att förstå, att vi aldrig sprider hat via www.turkiskfotboll.com. Även om vi kritiserar våra egna eller våra kamraters klubbar, glömmer vi aldrig bort att vi alla har samma ursprung och delar samma historia.

Det enda vi värnar över är vår favoritsyssla och största passion här i livet, fotbollen och framförallt den turkiska.

Det är ingen av oss som skapar skandalerna i Turkiet, utan det är vad vi väljer att kalla parasiter, som istället för att bidra till en bättre fotboll för Turkiet, ser till att sabotera fotbollen och utnyttja den i egen vinning. Vi hade hellre än något skrivit om nya unga talanger hela tiden eller positiva resultat, men tyvärr går Turkiet igenom en tid när det är mycket negativa rubriker. Skulle vi välja att blunda för dessa nyheter, skulle det inte finnas någon vits i att ha den här sidan och skulle vi ställa oss bakom alla förändringar utan ifrågasätta detta, då skulle det heller inte finnas någon vits att ha igång sidan.

Vi tror på den turkiska fotbollen och lever därefter.

Likadant, tror vi på att turkar kan bete sig på ett bra sätt gentemot varandra på internet, och istället för pajkastning, kan diskutera och föra debatter på vettiga sätt, utan att såra sina medmänniskor.

Tänk på detta kära vänner…

ILprofessore, MasterFB, FT, SuperAlex