Så kommer Galatasaray att spela

Hur ska Galatasaray spela? Blir Burak petad? Kommer Sneijder och Drogba spela samtidigt?

Frågorna kring hur Galatasaray kommer att ställa upp är många och som supporter kan man spekulera i timmar hur den trupp som Fatih Terim nu befogar över kommer att spela.

Min tes har länge varit och är fortfarande att Galatasaray kommer att spela likt Terim försökte spela Galatasaray under sin storhets era. Nämligen likt ovan. Bilden ovan visar den uppställning Terim hade mot Arsenal på Parken, ni vet då Galatasaray bärgade guldet i UEFA Cupen och skrev turkisk fotbollshistoria.

Muslera i målet är självskriven.

Eboue – Semih – Dany – Balta i backlinjen under ligaspelet och Riera istället för Balta i Europa. Detta på grund av antalet utländskaspelare. Kan även bli så att Hamit kan få spela på Eboues plats för att skapa lite rotation.

Mittfältet bestående av Melo-Selcuk-Hamit, där Emre, Engin, Yekta kan rotera med de tre spelare som borde spela i ett optimalt läge.

Ett anfall med Sneijder som släpande och Burak-Drogba på topp. Där även Umut och Elmander kommer vara delaktiga i rotationen.

Med andra ord, en väldigt centraliserad spelfilosofi som kräver god fysik och moderna ytterbackar, då kanterna i teorin kommer att vara öppna för löpningar och överbelastningar vid kant-byten.

Detta är min teori, men med tanke på att Melo fått 4 matcher på grund av… mm jag vet inte riktigt varför, så kan detta rubbas.