VIDEO: Besiktas bekräftade: Arenan blir av *UPPDATERAD*

Den turkiska tidningen Sabah publicerade under lördagen, efter intervju med styrelseledamoten i Besiktas, Umut Güner, information- och bilder på vad som kommer att vara klubbens nya arena där det första spadtaget förväntas ta efter säsongens slut.

Tidningen skriver att Besiktas kommer att bygga en fotbollsarena som även kommer att vara tillgänglig för bl.a. konserter med publikkapacitet på 40 000 åskådare med närliggande 500-750 parkeringsplatser.

Projektet förväntas dra igång till sommaren och uppges vara färdigt inom 18 månader till en kostnad av 100-120 miljoner Dollar.

Besiktas har fortfarande inte bekräftat eller dementerat uppgifterna men enligt turkiska medier så kommer klubben att hålla i ett styrelsemöte om några dagar där klubbens president Fikret Orman, som själv är utbildad civilingenjör, kommer att avslöja planerna för det nya arenabygget.

UPPDATERAD:
Besiktas’ president Fikret Orman bekräftade under ett kongressmöte på söndagen om att planerna för en nytt arenabygge kommer att bli av och att klubben hoppas på att arenan ska bli färdigbyggt- och spelklar innan säsongen 2014-15 drar igång.

Ihsan Coskun, som är konstruktion- och handelsansvarig i Besiktas berättar: ”I slutet av April kommer förarbetet att dra igång och i juni kommer rivningen av ”Yeni Acik”-läktaren att dra igång och i augusti kommer resten av läktarna att rivas i efterhand. Därefter kommer bygget av den nya arena att påbörjas. Besiktas’ konstruktion- och handelsavdelning kommer att stå för hela arbetet som beräknas ligga runt en kostnad på 95 miljoner Dollar och enligt planerna så kommer den att stå färdigbyggd till November 2014.

För att se bilder från Besiktas’ nya arenaprojekt, klicka här.