VIDEO: Delat pott i Bursa

Bursaspor mot Galatasaray inför fulla läktare på ett för kvällen mycket blåsigt Bursa Atatürk stadion var omgångens toppmatch i Spor Toto Süper Lig. Det var så blåsigt i Bursa under kvällen att fönsterramar slets bort från sin plats. Och naturens kraft visade också sig under matchen när bollen då och då ändrade riktning och det inte blev riktigt som spelarna ville.

Hemmalaget tog ledningen i matchen i den 18e minuten efter ett snyggt anfall som nickades i mål av den chilenske anfallaren Sebastian Pinto som gjorde sitt sjätte ligamål för säsongen. Drygt tio minuter senare så skulle Galatasaray få kvittera när skytteligaledaren Umut Bulut fick en passning av Selcuk Inan som ställde Bursa-försvaret helt och hållet. Första halvleken slutade 1-1 och efter en mållös andra halvlek, där Fernando Belluschi hade två bra skott på mål som Fernando Muslera räddade, så blev det delad pott mellan lagen.

Bursaspor, som ligger på åttonde plats i tabellen har inte förlorat på hemmaplan sedan i början av november och Galatasaray, som är fortsatt serieledare, har inte vunnit på bortaplan på sina tre senaste bortamatcher.