VIDEO: Fenerbahce till åttondelsfinal i Europa League!

Fenerbahce besegrade BATE Borisov med 1-0 inför tomma läktare på Sükrü Saracoglu stadion under torsdagskvällen och tog sig för allra första gången (på andra försöket) till åttondelsfinal i Europa League sedan den brasilianska mittfältaren Cristian Baroni gjort matchens enda mål på straffspark i slutet av den första halvleken efter att målvakten i bortalaget, Andrey Gorbunov fällt Moussa Sow i straffområdet.

Trots att BATE Borisov fick en spelare utvisad tidigt i matchen så hade Fenerbahce, speciellt i den första halvleken, svårt att skapa målchanser men i början av den andra halvleken hade både Sow och Cristian bra lägen att göra mål på men Gorbunov stod för en bra räddning på Sows avslutning och Cristian träffade ribban från ett par meters håll.

1-0 räckte dock efter 0-0 i första mötet och nu väntar Viktoria Plzen i åttondelsfinal för Fenerbahces del efter att det tjeckiska laget slagit ut Napoli i sin 16-delsfinal med sammanlagt 5-0.