VIDEO: Gekas-effekt när Akhisar vann ”Belediye-matchen”

Den grekiske anfallaren Theofani Gekas gjorde stor succé i Samsunspor under den andra halvan av säsongen förra året med 8 mål på 11 matcher men trots lyckades Samsun inte hålla sig kvar i högsta divisionen. Han värvades till Akhisar Belediyespor i januari och gjorde mål i debuten i förlustmatchen mot Kayserispor (1-2) i förra omgången. Under lördagseftermiddagen slog han till på nytt – två gånger och den här gången räckte hans mål till seger när Akhisar tog en mycket viktig seger i bortamatchen mot Istanbul B.B.

Akhisar ligger alltjämt fortfarande sist i tabellen men fick närmare kontakt med lagen ovanför efter att ha vunnit igen efter tre raka matcher i rad utan seger. För Istanbul B.B.’s del där Samuel Holmén spelade hela matchen var det andra raka förlusten och laget ligger 12e plats i tabellen just nu.