VIDEO: Genclerbirligi vann enkelt på hemmaplan

Bottenlaget Mersin Idman Yurdu, som har i stort sett bytt ut hela sin startelva jämfört mot första halvan av säsongen hade inte mycket att komma med när laget gästade huvudstaden Ankara och Genclerbirligi under söndagen. Hemmalaget vann relativt enkelt med 3-1. Den belgiske anfallaren Björn Vleminckx som inte hade gjort något mål i ligan efter sina fyra mål i debuten för ”Gencler” gjorde 1-0 i den första halvleken, Jimmy Durmaz ökade på till 2-0 efter en frispark i den 55e minuten och Ermin Zec satte dit 3-0 i den 73e minuten efter att ha varit på plan i bara en minut.

Juan Emmanuel Culio reducerade för Mersin genom en straffspark men närmare än så kom inte laget och Mersin som har en dyster form för tillfället med endast en seger på de elva senaste tävlingsmatcherna (1 seger, 2 oavgjorda och 8 förluster) befinner sig under nedflyttningsstrecket med fem poäng upp till rätt sida medan Genclerbirligi som lyckades vinna igen efter två raka förluster tog sig upp på en åttonde plats, fyra poäng upp till Bursaspor på fjärdeplats.