VIDEO: Karabükspor hämtade upp 0-2 med 10 spelare

Kardemir Karabükspor har tidigare under säsongen vunnit med 3-1 på bortaplan över Galatasaray, Fenerbahce samt Trabzonspor och i fredags fick laget ännu ett bra resultat med sig mot en storklubb på bortaplan när laget trots en spelare mindre pga utvisning lyckades hämta upp 0-2 till 2-2 på Inönü stadion mot Besiktas.

Besiktas’ lagkapten Ibrahim Toraman gav hemmalaget ledningen i den första halvleken och mittfältaren Olcay Sahan ökade på till 2-0 i den andra halvleken innan Karabükspor åkte på en utvisning genom Erdem Özgenc men det stoppade inte laget från att ta sig tillbaka – Ahmet Ilhan Özek reducerade bara fem minuter efter Olcays mål och en stund senare ordnade inhopparen Lomana LuaLua kvitteringen med sitt sjätte ligamål för säsongen.

 • SonyEricsson1923

  Dommaren slaktar BJK i denna match, dagen efter så dömms Bursaspors mål felaktigt bort. Det verkar som att det redan är klart vilka som dom vill ska vinna ligan i år.

  • Domare hit, domare dit. ALLA fotbollsklubbar får hjälp med domare vid den ena situationen för att sedan slaktas av domaren i en annan situation.

   En fotbollstittare ska aldrig glömma bort att till skillnad från domarna så har man TV’n till sin hjälp där man kan se alla situationer i olika vinklar under matcherna. Och under en fotbollsmatch gäller det att ta ett beslut direkt på sekunden och inte sitta och tveka.

   Jag kan ta upp massor med situationer för ALLA klubbar där man fått domarna med- och mot sig.

   Visst, Bursaspors mål borde aldrig ha dömts bort igår men samtidigt fick Elmander en mycket billig frispark mot sig i början av matchen som kunde ha resulterat i mål av Umut Bulut eller det blev mål men spelarna/spelet hade stannat upp.

   You win some, you loose some. Så är det i fotboll och så har det alltid varit.

   Men att diskutera domarna kommer alltid att vara en del av den här sporten och speciellt under matcherna när beslutet har precis kommit så är det alltid som hetast.

   • SonyEricsson1923

    Jag skulle vilja att du visade några domslut som direkt påverkar resultatet.

    2 av 3 matcher i andra halvan av säsongen som precis börjat så har dommaren direkt påverkat resultatet i BJK’s matcher. Doka’s nedtagning innan målet och Y.Yildirims beslut.

    BJK hade varit på första plats om dommarna inte hade gjort dessa ”misstag”
    BJK + 4p
    GS – 2p

    • Fråga vilket lags supportrar du vill och du får nästan samma svar som du precis skrev, dvs att domarbeslut där och här har indirekt påverkat slutresultatet i matcherna.

     Rätt intressant och ironiskt att du tar upp Doka’s hands när Besiktas i matchen innan mot Kayserispor fick fördel av att Veli Kavlak fick med sig bollen med handen och direkt efter blev det 3-0 och matchen blev dödad.

     Som jag skrev här ovan, you win some, you loose some.

     Vilket av domarens beslut menar du i matchen mot Karabükspor? Där bollen inte var över linjen? Detta var linjedomarens beslut och Yildirim tog råd av honom vid det skedet, precis som när Melo fick rött kort efter situationen med Oguzhan i derbyt.

     Vi kan diskutera och diskuterar domarbeslut hela tiden, det är så vi fotbollssupportrar är. =) Jag tänker inte gå på specifika beslut men likt Besiktas fick emot sig domarbeslut i matchen mot Karabük så fick motståndarna också det. Precis som i matchen mellan Bursa och GS. Sen om det påverkar slutresultat är ju svårt att veta då eftersom man inte kan veta när ett fel beslut ska påverka det. Det kan t.ex. vara en felaktig frispark vid ett ställe på planen, spelet får uppehåll och någon minut senare blir det mål.

     Ta t.ex. den här situationen när bollen var inte utanför. Domaren blåste och spelarna i Karabük la i stort sett av att spela. Det är inte alls säkert att det hade blivit mål där då.

     Fenerbahce får också många domarbeslut mot sig men får också domarbeslut med sig. När matcherna är som hetast skriker man på domarna men när allting kommer undan är det samma för alla.

     • SonyEricsson1923

      Att  man någon gång då och då kan få dommarbeslut för och emot sig är förståeligt, men när det händer om och om igen så tror man annat. Du har tagit upp Ett exempel med BJK och det var när bollen tog på Veli’s hand, okej.

      BJK-GS första matchen = burak’s filmning
      BJK-GS andra matchen = rieras tackling en bjk spelare blir liggande, dommaren blåser inte och anfallet efter gör GS mål, En GS spelare blir liggandes och GS startar spelet och anfaller, BJK tar bollen och går till kontring och dommaren blåser i pipan.
      BJK-Sivas = muren är 3 meter ifrån vid frispark, dommaren visar gult men låter muren stå kvar, bollen går i muren och man släpper in på kontringen.
      BJK-Bursa = Necip ligger ner, bursa hinner köra sitt anfall och BJK tar bollen, bollen hinner spelas till halva plan tills Olcay är fri mot målvakten och då blåser dommaren av.
      BJK-IBB = Doka’s nertagning med handen behövs väl inte ens diskuteras.
      BJK-Karabuk = Dommaren vägrar först att ge motståndaren ett 2a gula kort men blir tvungen när denne spelare gör faul 10 sekunder senare, han borde fått vid första men inte andra, innan karabuks mål så skjuter Holosko och bollen tar på en försvarare men det döms till innspark, anfallet efter så gör Karabuk mål, Dessutom så gör LuaLua faul mot ersan när han sätter krokben på honom.

      BJK’s motståndare är dom i toppstriden, om inte dessa ”misstag” hade gjorts av dommarna så hade BJK haft +8 poäng (om du vill så kan du räkna bort poängen mot kayseri,  men BJK hade fortfarande varit ledare)
      Alla Lag har fått Dommarbeslut för och emot sig, men inget lag får sånna beslut som direkt påverkar slutresultat som i BJK’s matcher.
      Eftersom jag snackar om BJK så tar jag dom som exempel, om BJK har fått 1 fördel så har dom fått 10 emot sig.

     • Supportrar av det egna favoritlaget har ibland tendens att inte kunna vara objektiva.

      Okej, om vi riktas oss in på Besiktas matcher i år: Jag håller med dig om att laget har fått en del tveksamma situationer emot sig men laget har också haft dessa beslut med sig och några av dessa har indirekt/direkt påverkat slutresultatet i matcherna. Här är några av de mest kritiska:

      Besiktas – Elazigspor: Tomas Sivok river ner Julien Faubert efter en minuts spel. Det står 0-0 då. Solklar utvisning men ingenting händer och BJK vinner med 3-0 till slut.

      Antalyaspor – Besiktas: Ugur Boral för foul på Isaac Promise strax innan Hugo Almeida gör 1-2 precis före halvtidsvilan men domaren låter spelet gå vidare. Mer psykologiskt än så blir det inte i fotboll.

      Orduspor – Besiktas: BJK leder med 2-1, fem minuter och Orduspor jagar en kvittering när Hugo Almeida som redan har ett gult kort tar bollen solklart med meningen med handen utan att domaren gör något.

      Besiktas – Kayserispor: BJK leder med 2-0. 3-0 kommer efter att Veli Kavlak fått bollen på handen och matchen blir dödad.

      Besiktas – Karabükspor: Filip Holosko tar bollen två gånger i famnen och fördröjer Karabüks frispark utan att domaren gör något. Lua Lua gör det en gång och får gult kort direkt.

      Här är några fler exempel på situationer där Besiktas har fått fördel som indirekt/direkt har påverkat slutresultatet.

      Det finns säkert fler exempel som du och jag kan ta upp men som jag skrev innan: You win some, You loose some.

      De verkliga lagen som blir slaktade av domarna är Anadolu-klubbarna som genom historien har fått tusentals domarbeslut emot sig mot storklubbarna. Och det kan ingen som följer turkisk fotboll förneka.

     • SonyEricsson1923

      Alla har sina egna åsikter

      Jag anser att Isaac Promise redan är på väg ner när Ugur Boral går in i kampen mot honom.

      Holosko’s situation som du tar upp har ju ingen påverkan alls på RESULTATET,  sen kanske du ska ta upp LuaLua’s skallning efter 90min?

      Veli’s situation likaså, BJK leder redan matchen med 2-0 och har spelat bra då Veli tar bollen med handen, det är gult kort ja men inte match avgörande. Eller i samma match när Oguzhan blev knuffad i ryggen utanför straffområdet utan att få någon frispark? mycket viktig situation!

      Jag skull vilja att du kom med lite mer konkreta exempel så som BJK-IBB matchen där Doka’s hand är avgörande.

      i BJK-Karabuk matchen så var Faul statistiken 12-32 och endast 3st spelare fick gult kort varav LuaLua fick för att han tog bollen.
      Jag tycker att dommarens kropps-språk när han först inte ger Karabuk spelaren ett andra kort men blir tvungen att ge när samma spelare gör faul 10 sekunder senare, kolla dommarens kropp-språk i hela den situationen.