Abdullah Avci: ”Erkan Zengin följde sin pappas råd”

Det turkiska landslagets förbundskapten Abdullah Avci fick en fråga om Erkan Zengin, som nyligen valde spel i Sverige före Turkiet, på torsdagens presskonferens inför matchen mot Andorra och så här svarade han: ”Jag pratade själv med Erkan för ungefär två veckor sedan. Han berättade då för mig att han ville spela i det turkiska landslaget och då såg vi till att ordna ett turkiskt pass till honom så snabb som möjligt samt skicka in alla nödvändiga uppgifter till FIFA. Därefter pratade jag med honom igen och han berättade då att han hade valt det svenska landslaget efter samråd med sin pappa. Om vi sedan inte hade tagit tillbaka de uppgifter vi hade skickat in till FIFA så hade Erkans väg till det svenska landslaget blivit krångligare men för att det inte skulle hända så valde vi att agera på bästa möjliga sätt.