Omgångens toppmatch: Trabzonspor – Besiktas

Placeringsmässigt så spelas omgångens toppmatch i Istanbul imorgon när tredjeplacerade Fenerbahce tar emot fjärdeplacerade Bursaspor på hemmaplan men prestige- och storleksmässigt så spelas omgångens utan tvekan största match på lördagskvällen på Hüseyin Avni Aker stadion där Trabzonspor tar emot Besiktas.

Och det är två lag med helt olika förutsättningar som möts. Hemmalaget Trabzonspor har gått dåligt under hela säsongen och ligger bara på en tionde plats i tabellen med endast tre poäng ner till Elazigspor som ligger under nedflyttningsstrecket medan Besiktas som trots sin ”FEDA”-säsong, uppoffringssäsong, utan några självklara mål ligger på en andra plats i tabellen fem poäng efter Galatasaray och har fått ytterligare guldvittring efter Genclerbirligis seger på Türk Telekom arenan under fredagen.

Trabzonspor och Besiktas möttes allra första gången den 11e November 1973 då Trabzon vann med 2-0 har sedan mötts 115 gånger under en snart 40-årsperiod där utgången har varit 46 segrar för Besiktas, 42 segrar för Trabzonspor samt 27 oavgjorda matcher med målskillnaden 152-126 till Besiktas fördel.

Lördagskvällens match döms av Firat Aydinus och avspark sker 18.00 svensk tid!