Artur Zico ryktas till Besiktas

Efter Besiktas’ storförlust mot Akhisar Belediyespor i lördags så gick Lig TV’s programledare Sansal Büyüka ut med ett uttalande där han sa att Besiktas’ ledning redan bestämde sig för ett par veckor sedan om att tränaren Samet Aybaba inte ska vara kvar i klubben till nästa säsong och att en utländsk tränare kommer att ta över tränarjobbet.

Det har lett till en hel rad spekulationer i turkiska medier och det senaste ryktet säger att den brasilianska legenden Artur Zico som ledde Fenerbahce till ligaguld säsongen 2006/2007, supercupguld 2007 och en kvartsfinalplats i Champions League säsongen 2007/2008 kommer att ta över tränarjobbet hos de svartvita.

Zico har efter tiden i Fenerbahce varit tränare i Bunyodkor (Uzbekistan), CSKA Moskva och Olympiakos samt förbundskapten för det irakiska landslaget som han lämnade förra året.