Europa League: Lazio – Fenerbahce

Fenerbahce befinner sig i Rom där laget på torsdagskvällen spelar returmatchen mot Lazio i Europa Leagues kvartsfinal inför tomma läktare på Olympiastadion.

Inför matchen så är det fördel Fenerbahce som vann det första mötet i Istanbul med 2-0 efter mål av Pierre Webo och Dirk Kuyt.

Fenerbahce reste till Rom under onsdagen utan skadade Moussa Sow och de petade spelarna Orhan Sam, Serdar Kesimal, Sezer Öztürk, Miroslav Stoch, Recep Niyaz samt Semih Sentürk. Dessutom saknas Emre Belözoglu som är skadad men som ändå inte hade kunnat vara med då han tidigare under säsongen redan representerat Atletico Madrid i turneringen.

I Lazio saknas Ogenyi Onazi och Stefano Mauri pga avstängningar och det är dessutom frågetecken på både Miroslav Klose och Ederson inför matchen då båda dras med skador.

Lazios tränare Vladimir Petkovic sa inför matchen på presskonferensen under onsdagen om att hans lag har gjort många bra saker i Europa League den här säsongen och att dom inte är redo att ge upp ännu medan Fenerbahces tränare Aykut Kocaman sa att läget ser bra ut men att ingenting är klart ännu och höjde samtidigt ett varningens finger för Lazio och tog upp Galatasarays seger mot Real Madrid från i tisdags som ett exempel om att resultatet från första matchen inte har någon betydelse medan den holländske mittfältaren Dirk Kuyt sa att han vill gärna spela i Europa League-finalen (Amsterdam) i sitt hemland och att många av hans vänner vill detsamma men betonade samtidigt att laget måste visa full koncentration mot Lazio.

Lazio kommer till spel efter en tuff derbymatch mot Roma i måndags som slutade 1-1 där den brasilianske mittfältaren Hernanes gjorde ett klassmål medan Fenerbahce besegrade Orduspor i den senaste ligamatchen med 2-0 där det även blev ett klassmål genom Salih Ucan.

Lazio – Fenerbahce
Europa League, kvartsfinal, andra matchen
Plats: Olympiastadion (Rom)
Avspark: 21.05 (svensk tid)
Domare: Pavel Kralovec (Tjeckien)
Kanal: Star TV (Turkiet), C More Fotboll/C Sports (Sverige)

Preliminära startelvor

Lazio Marchetti – Gonzalez, Lorik Cana, Biava, Radu – Ledesma – Candreva, Hernandes, Ederson, Lulic – Kozak

Fenerbahce Volkan – Gökhan, Yobo, Egemen, Hasan (Ziegler) – Meireles, Selçuk (Mehmet Topal) – Kuyt, Baroni, Caner – Webo