Fenerbahces uppmaning till fansen

UEFA har tidigare under Europa League straffat Fenerbahce med spel inför tomma läktare mot både BATE Borisov och Viktoria Plzen samt klubben har även fått en varning om ifall något skulle inträffa inom tvåårsperiod så riskerar klubben att bli utslängda från spel i UEFA’s turneringar.

Det har lett till att Fenerbahce har fått ta till med ett par åtgärder som har resulterat i bl.a. indragna säsongskort samt att klubben har fått se över biljettförsäljningen till lagets matcher och till kvällens match mot Lazio så uppmanar klubben sina supportrar genom ett meddelande på den officiella hemsidan om att sköta sig, följa reglerna och stötta laget till 100 %.

  • Stötta laget som aldrig förr under matchens 90 minuter.
  • Inte ta med sig växelpengar för att underlätta för säkerhetsvakterna.
  • Inte slänga in några bengaliska eldar på plan.
  • Inte använda någon form av pyroteknik under matchen. De som gör det riskerar att bli avstängda från Fenerbahces matcher och kommer att tas hand om säkerhetsvakter.
  • Inte provocera bortafansen utan endast koncentrerar sig på att stötta Fenerbahce och ingenting annat.