Global Transfer Market 2012: Turkiska klubbar värvade tredje mest i världen

Enligt FIFA’s värvningsrapport, kallad ”Global Transfer Market 2012” så hamnade turkiska klubbar på tredje plats efter engelska- och ryska klubbar på listan över vilka länder som betalade mest i övergångssummor under det förra året.

Rapporten inkluderar 5 600 klubbar från 200 länder i 6 världsdelar och sammanlagt blev det 11 552 värvningar under 2012 för en summa på totalt 2,5 miljarder Dollar.

Och enligt rapporten så värvade turkiska klubbar tredje mest i världen efter engelska- och ryska klubbar. Engelska klubbar värvade för 314 miljoner Dollar, ryska klubbar värvade för 256 miljoner Dollar medan turkiska klubbar värvade för 78 miljoner Dollar.

De länder som sålde för mest pengar var Brasilien på första plats med 121 miljoner Dollar, Portugal på andra plats med 103 miljoner Dollar och Italien på tredje plats med 91 miljoner Dollar.