Road to Amsterdam: En vinst som borde ha varit större

Fansen inramade matchen med ett mäktigt koreografi och Sükru Saracoglü kokade under 90 minuter. Efter 72 minuter exploderade den till slut och i nuläget har laget en fot i finalen. Det var många ramträffar och de såg inte ut att bli Feners kväll men Egemen ville något annat med sitt mål och ser nu till att laget åker till Portugal med en 1-0 vinst. 

Domare: Milorad Mazic, Milovan Ristic, Igor Radojcic (Serbien)

Startelvor: Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Yobo, Egemen Korkmaz, Ziegler, Meireles, Mehmet Topal, Kuyt, Cristian, Sow, Webo

Benfica: Artur, Maxi Pereira, Jardel, Garay, Melgarejo, Andre Gomes, Matic, Salvio, Aimar, Ola John, Cardozo

Publik: Utsålt

Resultat: 1-0 (0-0)

Målskyttar: Egemen Korkmaz, min:72

Gula kort: Benfica: John, Aimar, Gomes Pereira ; Fenerbahce: Christian, Mehmet Topal, Webo

Röda kort: –

Det var spel mot ett mål, det var Feners match. Det var attack attack attack men inte mål mål mål…

Att 0-0 var ett rättvist resultat i halvlek vore fel att säga. Fener som styrde matchen prickade ribban genom Moussa Sow som var på glatt spelhumör tills tio minuter innan hans byte i andra halvlek och trots pressen och chanserna så fick man inte håll på detta Benfica som var bleka denna kväll. Med full fart framåt, framför allt högerkanten så ordnade Gökhan Gönul straff åt hemmalaget, i reprisen såg man att det var en solklar straff och John i bortalaget fick syna det gula kortet.

Men 1-0 kom inte… trots att det hade varit så välförtjänt så blev det stolpe ut. En hård slagen straff som hade gått in i mål om den bara hade slagits 15 cm inåt. Christian var förkrossad som missade straffen i den 45e minuten och grät men fick lagets och publikens stöd.

Andra halvlek började man där man avslutade den. Hög press och chanser mot Benficas mål. Christian försökte men målvakten Artur gjorde en mycket bra räddning. Senare testade även portugisen Raul Meireles Benficas målvakt men även den gången räddade han. Meireles som var nära att göra mål byttes sedan ut efter vad som såg ut som en sträckning. Oklart hur länge han blir borta.

Innan  målet kom så hade Salih Ucan bytts in och fått matchen att få lite extra fart. Salih frispelade Kuyt som innanför straffområdet prickade stolpen vars retur hamnade hos Artur. Det såg inte ut att gå Feners väg…

…tills att Egemen Korkmaz gjorde sitt andra mål i Europa i år!! I den 72a minuten nickade han stolpe IN och gjorde så att Sukru Saracoglu kunde andas ut och explodera. Reprisen visade att det inte skulle vara en hörna men det bäddade för den missade hörnen som laget skulle haft i första halvlek.

Efter målet slår man av tempot, trots att man bara leder 1-0 så börjar man spela försvar när man egentligen borde göra mål och hade kunnat skapa de chanserna för att göra det. För så som matchbilden såg ut så borde de ha blivit mer än två mål för hemmalaget.

Benfica skapade inte mycket och man hade bara ett skott som fick en att hoppa till, i andra halvlek prickade Salvio stolpen.

En viktig seger som gör att man åker till Portugal med förarsätet i semfinalen i och med 1-0 vinsten. Frågan är, räcker det? Det kan det göra. Man har gjort mål i alla bortamatcher förutom mot Bate och skulle man göra ett i Portugal så måste Benfica göra tre för att gå vidare.

Återstår o se om Meireles missar returen eller ej, skadan såg dock otäck ut och det är ett frågetecken hur man ställer upp laget efter Webos onödiga gula kort i slutet vilket gör att han missar returen..

Men en vinst är en vinst och laget är nu 90 minuter ifrån en finalplats i Amsterdam!